Oslo Børs har snudd i rødt igjen

Komplett Bank stiger etter meglerhus jekket opp kursmålet for aksjen.

STIGER: Komplett Bank. Foto: Thomas Brun
Markedskommentarer

Oslo Børs har ved lunsjtider snudd nok en gang, og er i skrivende stund marginalt i rødt. Hovedindeksen er ned 0,26 prosent, til 852,71 poeng. Det er hittil omsatt aksjer for 1,36 milliarder kroner.

Oljeprisen

Brent-oljen er torsdag ned 0,40 prosent til 45,14 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,65 prosent til 41,90 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 46 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

«Oljeprisene steg til de høyeste nivåene siden tidlig mars etter et stort lagertrekk i amerikanske råoljelagre og den svekkede amerikanske dollaren», skriver en UOB-analytiker i en rapport, ifølge TDN Direkt.

Han peker imidlertid på at coronasituasjonen gjør markedsaktører bekymret rundt etterspørselsutsiktene.

Ifølge offisielle tall fra det amerikanske energidepartementet onsdag, falt de amerikanske råoljelagrene med 7,4 millioner fat til 518,6 millioner fat i forrige uke.

Ifølge TDN Direkt var det på forhånd ventet et lagertrekk på 3,35 millioner fat.

Equinor er ned 0,59 prosent til 142,80 kroner, mens Aker BP faller 0,84 prosent til 183,72 kroner.

Dagens tapere

Norwegian var ved børsåpning den aksjen som hadde falt mest, men har hentet seg noe inn ved lunsjtider. Aksjen er i skrivende stund ned 6,76 prosent til 1,87 kroner.

Flyselskapet la i morges frem sine trafikktall for juli. Og selv om Norwegian opererte tre ganger så mange fly som i juni, er det likevel en nedgang på 90 prosent fra juli i 2019.

Norwegian melder også at de nå har konvertert mer gjeld til aksjer. Opptil 24 millioner dollar i gjeld blir til 55,1 millioner nye aksjer, som skal noteres utover høsten.

Dagens foreløpige taper er MPC Container Ships, som faller 12,60 prosent til 2,15 kroner. 

Anbefaling sendte aksje til værs

Meglerhuset ABG Sundal Collier hevet i dag kursmålet på Komplett Bank til 10,8 kroner, fra tidligere 8,2 kroner. De opprettholder en kjøpsanbefaling på aksjen. Dette gjør at selskapet skyter fart torsdag, og er foreløpig dagens vinner med en oppgang på 14,77 prosent.

Onsdag ba det britiske fondet Sand Grove Capital Management, som eier 25,40 prosent av aksjene i Otello, om en ekstraordinær generalforsamling. Fondet ønsker at sittende styreleder André Christensen og styremedlem Birgit Midtbust fratrer sine stillinger med umiddelbar virkning. Fondet foreslår Randel Freeman som ny leder, og Kathryn Baker som nytt styremedlem. Torsdag skyter aksjen fart og er i skrivende stund opp 7,26 prosent.

Crayon har nå inngått et globalt strategisk samarbeid med Amazon Web Services (AWS). Det løfter aksjen 9,01 prosent til 81,10 kroner.

Norwegian
otello
equinor
aker bp
breaking
Nyheter
Markedskommentarer
Børs