Norske Lifecare skjøt fart etter deres partner varslet gode nyheter

På andre siden av skalaen endte Norwegian høyt oppe på taperlisten. 

DAGENS VINNER: Nyheter sendte Lifecare til værs, og ble følgelig dagens børsvinner. Foto: Teigen, Trond Reidar
Markedskommentarer

Oslo Børs endte dagen flatt, med en marginal nedgang på 0,01 prosent. Hovedindeksen stengte i 854,88 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,43 milliarder kroner. 

Olje

Brent-oljen ble omsatt til 45,56 dollar fatet ved børsslutt, hvilket tilsvarer en oppgang på 0,53 prosent. WTI-oljen stengte også opp 0,64 prosent til 42,45 dollar pr. fat. Equinor gikk ned 0,07 prosent til 143,5 kroner sammen med Aker BP som falt 0,41 prosent og sluttet på 183,85 kroner.

Reuters skriver at oljeinvestorer fortsatt er på vakt mot stigende lagerbeholdninger. På samme tid hevder representanter fra den amerikanske sentralbanken at oppblomstring i coronavirus-tilfeller bremser den økonomiske bedringen.

Vinnerne

Norske Lifecare, som er notert på Merkur Market, stengte torsdag opp 27,78 prosent og ble dermed dagens børsvinner. Dette etter at deres partner nærmer seg godkjennelse på en hurtigtest for coronaviruset. 

Komplett Bank er også blant torsdagens børsvinnere etter å ha klatret 17,11 prosent til 8,01 kroner. Utviklingen finner sted etter at meglerhuset ABG Sundal Collier jekket opp kursmålet på aksjen, og opprettholder en kjøpsanbefaling. 

Crayon har ifølge en melding inngått et globalt strategisk samarbeid med Amazon Web Services (AWS). Det nye samarbeidet sender aksjen oppover, og stenger følgelig opp 7,53 prosent til 80,00 kroner. 

Taperne

Norwegian ble en av dagens tapere etter å ha falt 7,73 prosent. Det skjer etter flyselskapet i morges la frem sine trafikktall for juli. Og selv om Norwegian opererte tre ganger så mange fly som i juni, er det likevel en nedgang på 90 prosent fra juli i 2019. Norwegian melder også at de nå har konvertert mer gjeld til aksjer. Opptil 24 millioner dollar i gjeld blir til 55,1 millioner nye aksjer, som skal noteres utover høsten.

MPC Container Ships stengte ned 8,54 prosent til 2,25 kroner pr. aksje, og ble det dermed dagens børstaper.

Danske Bank nedgraderte torsdag sin anbefaling for Wallenius Wilhelmsen fra kjøp til hold. Dette sendte aksjen ned 3,05 prosent til 12,72 kroner. 

breaking
Crayon
mpc container ships
Norwegian
komplett bank
lifecare
Nyheter
Markedskommentarer
Børs