Shanghai-børsen stiger

OPP: Shanghai-børsen styrkes mandag. Foto: NTB Scanpix
Markedskommentarer

(Saken oppdateres)

I Kina klatrer Shanghai Composite 0,98 prosent, og CSI 300 er opp 0,58 prosent. Hang Seng i Hongkong faller 0,03 prosent.

Kospi i Sør-Korea er opp 1,39 prosent og S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 1,95 prosent.

Børsen i Japan er stengt mandag.

Økte spenninger

Situasjonen mellom Kina og USA har gradvis tilspisset seg den siste tiden. I forrige utstedte USAs president Donald Trump ordre om å forby amerikansk bruk av TikTok og WeChat, med effekt fra midten av august.

I tillegg har Trump-administrasjonen sagt at de vil innføre en ny runde med sanksjoner mot 11 personer, inkludert Hongkong-leder Carrie Lam, for hennes rolle i å «implementere Beijings politikk med undertrykkelse av frihet og demokratiske prosesser».

Administrasjonsfunksjonærer har ifølge CNBC også oppfordret Trump til å avnotere kinesiske selskaper som er notert på amerikanske børser med som ikke klarer å oppfylle amerikanske revisjonskrav innen januar 2022.

asia-børsene
nikkei 225
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs