Ny sterk kronedag

Bidro: Russland har godkjent bruk av denne Covid19-vaksinen, og det er godt nytt for risikosensistive valutaer som kronen. Foto: NTB Scanpix
Markedskommentarer

På det sterkeste tirsdag var kronen nede i 10,54 mot euro og 8,93 mot dollaren. Mot slutten av dagen sank kronen noe tilbake, men lå fortsatt an til klar styrking.

Også denne gangen gikk kronestyrkingen hånd i hånd med oppgang på børsene. Tirsdag var det også et klart løft i oljeprisen, som la seg over 45,50 dollar fatet.

Kroneoppturen kan også knyttes til uventet sterk stigning i tyske investorers optimisme. ZEW-indeksens forventningsdel styrket seg fra minus 59,3 til 71,5. Dette satte fart i euroen, som styrket seg med rundt 0,6 prosent mot dollar. Det bidro også til styrking for risikosensistive valutaer som kronen, selv om ZEWs nåtidsmåling sank fra minus 80,9 til minus 81,3.

For risikoutsatte valutaer bidro det trolig også at Russland har godkjent bruk av en Covid-19-vaksine, ifølge Bloomberg.

Tirsdag var det fem år siden People’s Bank of China overraskende senket den daglige referansekursen med 1,9 prosent. Dette utløste amerikanske beskyldninger om at Kina bedrev valutamanipulasjon, og var sterkt medvirkende til den harde tonen mellom USA og Kina siden.

Nå er valutadramaet over, og yuan er 10 prosent svakere enn for fem år siden, skriver Bloomberg.

Nyheter
Markedskommentarer