Kraftig teknologifall på Wall Street

De tre ledende indeksene i USA falt tirsdag. Teknologi-aksjene bidro til å trekke ned Nasdaq med 1,7 prosent.

RØDT: Alle de store teknologiaksjene falt tirsdag, og trakk med seg Nasdaq ned 1,7 prosent. Foto: AP
Markedskommentarer

Tirsdag falt alle de tre ledende indeksene på Wall Street. Verst gikk det utover teknologitunge Nasdaq som endte ned 1,7 prosent til 10.782,82 poeng.

S&P 500 og Dow Jones falt henholdsvis 0,8 og 0,4 prosent, hvor førstnevnte stengte i 3.333,66 poeng.

Tungvektere som Apple, Amazon, Microsoft og Tesla var ned henholdsvis 2,5, 1,7, 1,7 og 3,4 prosent. Facebook hadde en nedgang på 1,9 prosent, mens Advanced Micro Devices raste ned nesten 7 prosent.

Ifølge CNBC ser teknikerne sterke signaler i S&P 500-indeksen, siden investorene diversifiserer seg i etterslepende sektorer. De seneste syv handelsdagene har indeksen havnet i pluss, og tirsdag var S&P 500 opp på starten av dagen.

De tekniske analytikerne trekker frem at markedet begynner å bli overkjøpt, og det kan ventes en liten knekk ned, før markedet skal prøve å klatre videre opp.

– Markedet står sterkere i dag enn på noe tidspunkt de seneste månedene og det er ikke bare teknologisk drevet, sier strateg Chris Verrone i Strategas til CNBC.

Cruise opp

Forsømte sektorer som industri, materialer, bank og transport gjorde det sterkest på Wall Street tirsdag. Den seneste uken har amerikanske flyselskap opplevd flere bestillinger og Delta Airlines steg 1 prosent.

Royal Caribbean Cruises klatret 2,4 prosent, mens Carnival var opp nesten 2,5 prosent.

Senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i Swissquote Bank etterlyser flere gode økonomiske nyheter. Hun minner om at amerikanske politikere sliter med å bli enige om en ny finanspolitisk pakke samtidig som antall corona-tilfeller på verdensbasis har passert 20 millioner.

DNB Markets er også tydelig på at det politiske bakteppet i USA er noe blandet. Forhandlingene mellom demokratene og republikanerne om en ny finanspolitisk pakke har strandet samtidig som det knytter seg usikkerhet til det planlagte møtet mellom USA og Kina på lørdag, der fase 1 av handelsavtalen skal evalueres.

Frykt, gull, olje og renter

VIX-indeksen, populært kalt fryktindeksen, steg 9,3 prosent til 24,21.

Gullprisen var ned 5,4 prosent og en unse gikk ved stengetid for 1.930,2 dollar.

Nordsjøoljen falt 0,9 prosent til 44,50 dollar pr. fat.

3-måneders renten steg 0,3 basispunkter til 0,112 prosent.

Renten på 2-åringen var opp 2,2 basispunkter til 0,153 prosent.

10-års renten steg 5,3 basispunkter til 0,627 prosent.

30-års renten hadde en oppgang på 6,3 basispunkter til 1,31 prosent.

usa
wall street
nasdaq
s&p 500
dow jones
Nyheter
Markedskommentarer
Børs