Oslo Børs steg 0,2 prosent på resultatfylt dag – rederier toppet vinnerlisten

Solstad Offshore gikk til værs etter melding om ny kontrakt. Flere bankaksjer gikk motsatt vei etter kvartalstall.

OPP: Oslo Børs steg på en heller varm dag i hovedstaden torsdag, der kvartalstall fra svært mange selskaper preget handelen. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg
Markedskommentarer

Flere titalls selskaper på Oslo Børs kom med andrekvartalstall, men det var to offshorerederier som pekte seg ut i handelen torsdag etter å ha børsmeldt flere nye kontrakter.

Hovedindeksen ved Oslo Børs endte opp 0,24 prosent til 878,04 poeng. Omsetningen endte på 3,89 milliarder kroner.

Det var bare små utslag i oljeprisen gjennom torsdagen. Brent-oljen ble handlet til rundt 45,30 dollar fatet, det samme som ved børsslutt onsdag. WTI-oljen var opp 0,2 prosent til 42,60 dollar pr. fat.  Equinor falt 0,1 prosent til 150,10 kroner, Aker BP falt 0,3 prosent til 184,55 kroner.

Blant de mest omsatte aksjene utmerket NEL og Aker Solutions seg med oppganger på 3,8 og 3,0 prosent, mens Yara og DNB falt 1,0 og 0,7 prosent. Crayon steg 4,9 prosent, mens Norwegian endte ned 8,3 prosent til 1,32 kroner.

Solstad Offshore endte som torsdagens vinneraksje med sin oppgang på 26,8 prosent til 71 øre. Rederiet meldte om en ny kontrakt med Ocean Installer for konstruksjonsfartøyet «Normand Vision», som vil dekke det meste av 2021.

DOF fulgte like bak, løftet av meldingen om at DOF Subsea er tildelt flere kontrakter i Atlanterhavsregionen som sikrer mer enn 150 fartøysdager offshore neste år. DOF-aksjen endte opp 6,7 prosent til 64 øre.

Det John Fredriksen-kontrollerte brønntjenesteselskapet Archer steg nest mest av alle, med sin oppgang på 18,9 prosent til 2,68 kroner. Selskapet slipper sine kvartalstall fredag.

Blant de mange selskapene som la frem tall, ble særlig IT-duoen Napatech og Norbit løftet på børs. Førstnevnte har snudd til underskudd og løftet guidingen, sistnevnte økte sitt overskudd kraftig i andre kvartal. Napatech steg 13,4 prosent til 8,70 kroner, Norbit endte opp 8,5 prosent til 17,20 kroner.

Blant tallfremleggerne som falt, var det flere banker. Bank Norwegian-selskapet Norwegian Finans Holding falt 2,3 prosent til 76,05 kroner, mens Komplett Bank falt 5,0 prosent til 7,64 kroner. Begge meldte om større overskudd, men også større tapsavsetninger i andre kvartal. Sparebanken Møre tjente mindre enn i fjor og falt 1,3 prosent til 304,00 kroner.

Sandnes Sparebank og Sparebanken Vest steg derimot, henholdsvis 2,5 og 0,9 prosent. Sandnes meldte om økt overskudd, mens Sparebanken Vest uttrykte tilfredshet tross noe svakere andrekvartalstall.

breaking
Nyheter
Markedskommentarer
Børs