Hedgefond short i dollar

Har sluppet dollaren: Hedgefonds, som Barclays, Deutsche Bank og Renaissance, her under en senatshøring, er short i dollar. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

For første gang siden 2018 er hedgefond short i dollar, ifølge Bloomberg. Det er nå netto minus 7.881 kontrakter på dollar, drevet av økte veddemål på euroen.

For en dollar som allerede har svekket seg mye, tyder dette på at det kan ta tid før nedturen snur til ny styrking. Mot kronen er dollaren svekket med rundt 25 prosent siden slutten av mars. Mot andre valutaer har utslaget vært mindre. Feds indeks for dollarstyrkingen viser en nedgang på 7 prosent siden andre halvdel av mars.

Også mandag formiddag svekket dollaren seg i påvente av Empire Manufactoring-rapporten.

Den var ikke stort å vente på. Industriproduksjonen i delstaten New York økte mindre enn ventet. Indeksen sank fra 17,2 forrige måned til 3,7 i august, ifølge Bloomberg. Tall over 0 varsler økt aktivitet, og det er flere bedrifter som melder om oppgang enn om synkende produksjon.

Bedriftene melder imidlertid også om synkende ordreinngang, noe som tyder på at oppbremsingen fra coronakrisen vil ta lang tid. Delindeksen for forventninger for det kommende halvåret sank noe, fra 38,4 til 34,3.

Uken startet rolig, sett med norske øyne. Oljeprisen og aksjemarkedet var lite endret, og kronen trakk forsiktig opp.

Nyheter
Markedskommentarer