Oslo Børs åpner ned

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg
Markedskommentarer

Oslo Børs faller svakt i åpningen onsdag.

Etter 30 minutters handel står hovedindeksen i 866,47, ned 0,03 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 440 millioner kroner.

Oljeprisen

Brent-oljen er onsdag morgen ned 0,75 prosent til 45,12 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,42 prosent til 42,71 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 44,96 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.

– Etterspørselsbekymringer tynger oljeprisene, med den amerikanske stimulansepakken som fortsatt ikke er å se og utsatte handelssamtaler mellom USA og Kina, sier sjefanalytiker Hiroyuki Kikukawa i Nissan Securities, ifølge TDN Direkt, men mener fallet i oljeprisene er begrenset av positive nyheter, som fall i de amerikanske oljelagrene.

Tall fra API viste tirsdag et lagertrekk på 4,3 millioner fat i forrige uke. Det var mer enn analytikernes forventninger om et trekk på 2,7 millioner fat.

Sjefstrateg Stephen Innes i Axicorp skriver ifølge TDN Direkt i en rapport at API på den andre siden rapporterte en oppbygging med 5,0 millioner fat i bensinlagrene, noe som har fjernet noe av det bullish markedssentimentet.

«Oppbygging i løpet av sommeren er aldri mottatt godt, men spesielt mot slutten av denne sommeren er det noen bekymringer om at viruset kan blomstre igjen i løpet av de kalde vintermånedene i den nordlige halvkulen og ytterligere krympe bensinetterspørselen», skriver han, ifølge nyhetsbyrået.

Equinor faller 0,52 prosent til 143,20 kroner, mens Aker BP er ned 0,11 prosent til 179,80 kroner.

Rett opp

ArcticZymes Technologies  leverte et kanonresultat i andre kvartal og snudde minus til pluss. Salgsveksten var formidabel og steg med hele 270 prosent.

Nyheten sender aksjen opp 15,23 prosent til 56,00 kroner, som dagens mest omsatte. På det meste har den onsdag vært omsatt for 59,40 kroner.

Også Wallenius Wilhelmsen klatrer etter kvartalstall, og er nå opp 9,87 prosent til 15,14 kroner. Det til tross for et underskudd før skatt på 75 millioner dollar.

Ellers blant de mest omsatte aksjene klatrer Golden Ocean 5,91 prosent til 39,8 kroner. Det John Fredriksen-dominerte tørrlastrederiet har benyttet markedsoppgangen de siste ukene til å øke sin kontraktsdekning.

Hexagon styrkes 6,48 prosent til 49,60 kroner. Selskapet meldte i morges at de vil overføre aktivitetene i Compressed Natural Gas Light Duty Vehicle (CNG LDV) i Hexagon Purus-virksomheten til Hexagons g-mobility-virksomhet.

I rødt

Axxis Geo Solutions faller 7,24 prosent til 0,72 kroner. Selskapets inntekter falt kraftig i andre kvartal, og det er nå avhengig av å sikre ytterligere prosjekter i år.

NRC Group sliter med høy kostnadsbase, og satt igjen med et underskudd i andre kvartal. Aksjen er ned 5,06 prosent til 30,00 kroner.

ContextVision og Okeanis Eco Tankers topper taperlisten onsdag morgen. Førstnevnte er imidlertid fra i dag notert eks splitt, hvor én gammel aksje gir ti nye, mens Okeanis noteres eksklusive utbytte på 0,75 dollar pr. aksje.

Slik åpner Oslo Børs
oslo børs
børskommentar
Nyheter
Markedskommentarer
Børs