ArcticZymes Technologies hopper 11 prosent etter onsdagens kvartalspresentasjon

ArcticZymes Technologies er en av vinneraksjene på Oslo Børs onsdag.

ONSDAG: ArcticZymes Technologies stjeler oppmerksomheten etter dagens kvartalstall. Foto: Iván Kverme
Markedskommentarer

Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 869,11 poeng, opp 0,3 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,3 milliarder kroner. Store selskaper som Norsk Hydro og DNB faller henholdsvis 2,8 prosent og 0,2 prosent mens Telenor stiger 0,9 prosent.

Olje

Et fat Nordsjøolje omsettes for 45,08 dollar, opp 0,1 prosent.

– Etterspørselsbekymringer tynger oljeprisene, med den amerikanske stimulansepakken som fortsatt ikke er å se og utsatte handelssamtaler mellom USA og Kina, sier sjefanalytiker Hiroyuki Kikukawa i Nissan Securities, ifølge TDN Direkt

Equinor faller 0,6 prosent til 143,15 kroner mens Aker BP faller 1,0 prosent til 178,20 kroner.

ArcticZymes Technologies

I 2. kvartal 2020 omsatte ArcticZymes Technologies for 44,3 millioner kroner, mot 16,9 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultatet etter skatt kom inn på 25,7 millioner kroner, mot et tap på minus 1,9 millioner kroner i samme periode i fjor.

– Alt i alt så har andre kvartal vært et enestående kvartal. Det har vært vårt mest profitable kvartal og hvis vi setter coronaviruset til side, så er den underliggende salgsveksten sterk, sier Jethro Holter, adm. direktør i ArcticZymes.

Aksjen stiger 11,1 prosent til 54 kroner.

Wallenius Wilhelmsen

Wallenius Wilhelmsen har også lagt frem sine kvartalstall. I 2. kvartal 2020 omsatte selskapet for 606 millioner dollar, ned fra fjorårets 1.005 millioner dollar. Selskapet har blitt hardt rammet av coronakrisen etter at bilsalget verden over stupte tidligere i år.

Resultat etter skatt endte på minus 69 millioner dollar, mot et overskudd på tre millioner dollar i samme periode i 2019.

Aksjen stiger 6,0 prosent til 14,60 kroner.

Axxis Geo Solutions

Inntektene til Axxis Geo Solutions falt kraftig i 2. kvartal, og endte til slutt på 12,6 millioner dollar, ned fra 41,1 millioner i samme periode i fjor.

Selskapet fikk et resultat etter skatt på minus 5,0 millioner dollar, mot et overskudd på 11,3 millioner dollar for et år siden.

– Andre kvartal har bydd på utfordringer og begrensninger etter den pågående covid-19-pandemien, men AGS leverte likevel effektive og trygge driftsresultater, som prosjektene i Egypt og Norge, sier konsernsjef Ronny Bøhn i en kommentar.

breaking
AZT
eqnr
AKERBP
TEL
dnb
olje
WALWIL
AGS
Nyheter
Markedskommentarer
Børs