Apple satt rekord – bekymret Fed sendte Wall Street ned

Trump oppfordret til boikott av selskap gjennom Twitter, hvilket gjorde at aksjen endte i rødt.

Tim Cook i Apple Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

Wall Street endte dagen i rødt, etter å ha snudd ned. Utviklingen fant sted etter nyheter om et referat fra rentemøtet i den amerikanske sentralbanken, som var preget av bekymring for de økonomiske utsiktene.

Nasdaq Composite stengte ned 0,57 prosent til 11.146,5 poeng, tett etterfulgt av S&P 500 og Dow Jones som endte med en reduksjon på henholdsvis 0,44 prosent til 3.374,9 poeng og 0,31 prosent til 27.692,9 poeng.

Bekymret Fed

Deltakere på rentemøtet i sentralbanken «var enige at den pågående helsekrisen ville ha en betydelig innvirkning på den økonomiske aktiviteten, sysselsetting, og inflasjon på kort sikt og det var en betydelig risiko for den økonomiske utsikten på mellomlang sikt». Det skrev CNBC.

Til tross for at sentralbanksjef, Jerome Powell, og andre representanter for den amerikanske sentralbanken hevder at banker og finansielle institusjoner generelt sett er i god stand, uttrykte deltakere på møtet bekymring over hvordan dette ville endre seg dersom spredningen av viruset fortsetter.

Apple-rekord

Apple-aksjen nådde tidligere på dagen en kurs på 467,77 dollar, hvilket gjorde at det ble det første amerikanske selskapet som kunne notere en markedsverdi på 2.000 milliarder dollar. IT-giganten stengte dog noe under denne kursen, etter dagens marginale oppgang på 0,13 prosent til 462,83 dollar.

Apple-aksjen har steget nesten 60 prosent i verdi hittil i år. Under coronapandemien har selskapet taklet utfordringene som oppsto på grunn av nedstenginger av kinesiske fabrikker som produserer Iphone, kombinert med langvarig stenging av Apple-butikker i en rekke land. Det skrev NTB.

Trump-tweet sendte aksje i rødt

Den amerikanske presidenten, Donald Trump, har hisset seg opp over Goodyear Tire & Rubber Company. Dette er fordi selskapet, ifølge MarketWatch, har innført forbud for de ansatte å bruke klesplagg prydet med «Make America Great Again», hvilket er Trumps slagord. Dette forbudet gjorde at presidenten tydde til Twitter for å gi utslipp for sin frustrasjon, ved å oppfordre til boikott av selskapet. 

Aksjen endte ned 2,36 prosent etter presidentens oppfordring.

Frykt, gull, olje og renter

VIX-indeksen, populært kalt fryktindeksen, la på seg 5,25 prosent til 22,64.

Gullprisen var ned 3,43 prosent og en unse gikk ved stengetid for 1944,00 dollar.

Nordsjøoljen var ned 0,57 prosent til 45,20 dollar fatet.

3-måneders renten var opp 0,5 basispunkter til 0,101 prosent.

Renten på 2-åringen var opp 0,4 basispunkter til 0,149 prosent.

10-års renten steg 2,0 basispunkter til 0,687 prosent.

30-års renten hadde en oppgang på 2,8 basispunkter til 1,426 prosent.

wall street
usa
donald trump
fed
apple
Twitter
Nyheter
Markedskommentarer
Børs