Sikter mot en kurs på 1,25

Enda svakere: Utsiktene til seier for Joe Biden og Kamala Harris får hedgefond til å sikte mot 1,25 dollar for hver euro. Foto: NTB Scanpix
Markedskommentarer

Antall nye dagpengesøkere i USA sank i forrige uke til like under 1 million, og det var ventet et videre fall til 925.000. Denne uken økte imidlertid antallet klart, til 1.106.000. Samtidig sank beholdningen av personer på dagpenger videre til 14,8 millioner.

Også Philly Fed-målingen skuffet. I stedet for en beskjeden nedgang fra 24,1 til 20,0, konsensus, dalte indeksen til 17,2.

Amerikanske dollar har svekket seg mye i sommer, og det er ikke over, hvis hedgefondforvalterne treffer. Ifølge Bloomberg har de tatt posisjoner på at kursen vil svekke seg fra like over 1,18 til 1,25 eller svakere mot euro etter presidentvalget. Med utsikter til en demokratisk seier, rettes fokus inn mot budsjettpolitikken og USAs for tiden ekstreme budsjettunderskudd.

Dollarsvekkelsen er imidlertid enda mer markant mot yen og sveitserfranc.

Svake nøkkeltall og liten tro på dollarstyrke er imidlertid ikke det samme som stressede markeder. Derfor demper Fed, ESB, Bank of England, Bank of Japan og sveitsiske SNB hyppigheten av sine dollar-likviditetsoperasjoner. Sentralbankene mener, ifølge Bloomberg, at det ikke lenger er behov for samme ekstraordinære innsats for å unngå en likviditetskrise. Derfor reduserer de fra tre til en operasjon i uken.

Nyheter
Markedskommentarer