Hovedindeksen ved Oslo Børs falt 0,2 prosent fredag. Lakseaksjer tynget, mens Nel klatret på stort volum

RØD LAKS: Sjømataksjer tynget fredag. Her fra et SalMar-anlegg på Frøya. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

Sjømat og olje tynget Oslo Børs fredag, og hovedindeksen endte ned 0,15 prosent til 860,70 poeng. Omsetningen av aksjer og egenkapitalbevis endte på 3,4 milliarder kroner.

Sjømattungvekterne Mowi, Bakkafrost, Grieg Seafood, Lerøy Seafood og SalMar falt alle fredag.

Mowi endte ned 2,2 prosent til 178,25 kroner som tredje mest omsatte aksje. Bakkafrost falt 1,8 prosent til 540,00 kroner, Grieg 1,8 prosent til 92,50 kroner, Lerøy 0,6 prosent til 54,54 kroner, mens SalMar endte ned 1,5 prosent til 456,20 kroner.

IntraFish meldte fredag at lakseprisene faller til nye bunnivåer, med prisfall på 5 kroner i snitt, ifølge TDN Direkt. En eksportør i Midt-Norge sier til bransjenettstedet at det press på pris på alle størrelser.

Innen olje var det også prisfall fredag. Brent-oljen var ved Oslo Børs’ stengetid ned 1,2 prosent til 44,32 dollar fatet, mens WTI-oljen var ned 1,2 prosent til dollar pr. fat. Brent-oljen ble på samme tid torsdag handlet til 44,78 dollar fatet.

Equinor falt prosent til kroner, mens Aker BP-aksjen endte ned prosent til kroner.

Norwegian Energy Company prøvde seg på oppgang tidligere på dagen, hjulpet av kvartalstall, men endte også ned, med prosent til kroner.

Nel pekte seg ut med positivt fortegn fredag, og endte opp 3,9 prosent til 20,20 kroner. Meglerhuset Berenberg har kommet med en kjøpsanbefaling og satt kursmålet til 23 kroner.

Kahoot! steg 2,5 prosent til 40,40 kroner. Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities mener kursfallet i Kahoot! torsdag utgjorde en kjøpsmulighet, og investorer lyttet tilsynelatende til hennes råd. Arctic har forøvrig en kjøpsanbefaling med et kursmål på 60 kroner.

Fjordkraft steg 1,6 prosent til 92,80 kroner. Pareto Securities og ABG Sundal Collier har høynet sine kursmål for aksjen, og samtidig gjentatt kjøpsanbefalinger.

Kepler Cheuvreux har oppjustert kursmålet for Kid-aksjen fra 90 til 100 kroner, mens Pareto Securities har høynet fra 95 til 105 kroner, ifølge TDN Direkt. Begge beholder en kjøpsanbefaling for aksjen. Kid steg fredag 1,8 prosent til 81,00 kroner.

oslo børs
hovedindeksen
breaking
Nyheter
Markedskommentarer
Børs