Dagens vinneraksje: – Kan mangedobles i rekordfart

Analyseselskap mener dagens vinner kan mangedobles innen 1-3 år. 

GRØNT: Oslo Børs starter uken i grønt. Magnora er hittil dagens vinner. Foto: Kongsberg Digital
Markedskommentarer

Oslo Børs fortsetter ferden oppover mandag.

Ved lunsjtider står hovedindeksen i 871,83 poeng, opp 1,30 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 1,2 milliarder kroner.

ESG vinner

Aksjen som foreløpig stiger mest mandag er Magnora, som styrkes 21,6 prosent til 14,50 kroner. Selskapet høster ros fra analytikere i Aksjeanalyser.com.

«Dette er den grønne aksjen med størst potensiale på Oslo Børs de neste 1-3 årene. Vi tror aksjen kan dobles i rekordfart», skriver selskapet i en fersk analyse. 

Aksjen har de senste cirka to årene konsolidert mellom NOK 6.00 og NOK 12.00, og når aksjen nå bryter over NOK 12.00-nivået utløses et kraftig teknisk kjøpssignal. Selskapet leverer kvartalsregnskapet for andre kvartal i morgen, tirsdag.

PCI Biotech stiger mandag 14 prosent til 60,10 kroner på høyt volum. Biotekselskapet vil legge frem sine andrekvartalstall førstkommende onsdag.

Nel fortsetter oppgangen fra fredag og klatrer ytterligere 4,1 prosent til 21,15 kroner som dagens mest omsatte.

Insr Insurance Group inngikk for halvannen uke siden en avtale med Storebrand om salg av en stor del av deres norske forsikringsportefølje. Blant annet som følge av dette er aksjen ned over 65 prosent den siste måneden. Mandag stiger den imidlertid 26,1 prosent til 0,90 kroner.

I rødt

Blant tungvekterne er det få aksjer som faller mandag.

Dagens foreløpig største taper er MPC Container Ships som er ned 8,9 prosent til 1,96 kroner. 

Nordic Nanovector faller 6,1 prosent til 29,10 kroner. Aqua Bio Technology falt tungt på morgenen, men er nå bare ned 4,2 prosent til 8 kroner. Grieg Seafood faller 1,6 prosent til 91 kroner.

Frontline synker 0,2 prosent til 74,65 kroner etter at meglerhus vraker kjøpsanbefaling og halverer kursmålet.

Oljeprisen

Brent-oljen er mandag opp 0,9 prosent til 44,66 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger også 0,9 prosent til 42,65 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 44,32 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

To stormer på vei mot den amerikanske gulfkysten kan ifølge nyhetsbyrået nå sette en pause i landets oljeaktivitet. Mer enn halvparten av produksjonen fra regionen er stengt i forkant av uværet.

– Oljeprisene har steget fordi stormene i Atlanterhavet kan skape store avbrudd i produksjonen i Mexicogolfen. Stigningen i prisen vil mest sannsynlig korrigere på grunn av usikkerheten rundt coronaviruset, sier Edward Moya, senioranalytiker i OANDA, til CNBC.

Platts skriver ifølge TDN Direkt i en rapport at oljemarkedene nå beveger seg nå mot en contago hvor 1. posisjon sliter med å bryte det forrige toppnivået, på tross av at det bredere risikosentimentet har stabilisert seg, noe som har ført til at markedsaktører har redusert risiko i påvente av signaler fra Opec.

Opecs overvåkningskomite har gitt medlemmer som ikke har overholdt produksjonskuttene en frist til 28. august med å legge frem planer for fullføring av lovte produksjonskutt.

Equinor er opp 2,5 prosent til 146,10 kroner, og Aker BP styrkes 2 prosent til 177,10 kroner.

breaking
oslo børs
magnora
Nyheter
Markedskommentarer
Børs