Nå kan du kjøpe en Norwegian-aksje for én krone

Norwegian får mer juling på Oslo Børs.

ONSDAG: Norwegian falt videre på Oslo Børs.  Foto: Iván Kverme
Markedskommentarer

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,6 prosent til 854,88 poeng. Det ble omsatt aksjer for litt over 3,9 milliarder kroner.

Olje

Ved børsslutt ble et fat Nordsjøolje omsatt for 45,26 dollar, ned 1,1 prosent. Sjefanalytiker Kazuhiko Saito i Fujitomi Co. minner om at en langsom gjenopptagelse av oljeproduksjonen i USA etter orkanen «Laura» øker bekymringene for strammere tilbud.

Equinor falt 0,5 prosent til 140,45 kroner mens Aker BP falt 1,5 prosent til 169,30 kroner.

Next Biometrics

Next Biometrics skal ha blitt presentert på DNB Markets' TMT-konferanse onsdag, noe som satte fart på aksjen. Omtrent en time før børsslutt ble det innført en børspause for å undersøke kursutviklingen.

Ifølge en artikkel fra nyhetsbyrået TDN skulle Next Biometrics nærme seg break-even nivåer i tredje og fjerde kvartal. Det viste seg å være feilsitering.

Aksjen sluttet på 2,66 kroner etter en oppgang på 39,3 prosent.

Ice Group

Ice Group klatret 10,4 prosent til 18,10 kroner. DNB Markets har hevet kursmålet på aksjen fra 21 til 29 kroner, og slår fast at utstedelsen av et obligasjonslån på 650-1.200 millioner kroner har redusert den finansielle risikoen i selskapet.

«Selv om vi ikke utelukker en optimalisering av balansen ved tilførsel av ny egenkapital tidlig i 2021, vil selskapet på våre estimater nå være fullt finansiert», skriver meglerhuset.

Norwegian

Tirsdag ble det kjent at Nordea Markets halverte kursmålet på Norwegian-aksjen fra 1 krone til 0,5 kroner, samtidig som salgsanbefalingen ble gjentatt.

Ifølge TDN Direkt utelukker ikke Nordea at flyselskapets bunnlinje vil forbli negativ i en lengre periode, og at kassen vil være tom i løpet av vinteren. Analytikerne i meglerhuset mener dermed at en rekapitalisering vil være essensielt for at selskapet i det hele tatt skal overleve.

Storbanken HSBC spår enda dystrere utsikter for Norwegian og har nedjustert kursmålet fra 1,1 kroner til 0,3 kroner.

Aksjen falt 5,1 prosent til 1,01 kroner.

Magseis Fairfield

Magseis Fairfield har mottatt et betinget tildelingsbrev (LOA) fra et ikke-oppgitt multiklientselskap for en fire måneders OBN-undersøkelse i Mexico-golfen. Aksjen gikk opp 2,1 prosent før den sluttet på 1,37 kroner.

olje
NEXT
ice
next biometrics
ice group
norwegian air shuttle
nas
MSEIS
magseis fairfield
breaking
Nyheter
Markedskommentarer
Børs