ESG-rakett fortsatte himmelferden

Spetalen-selskap skjøt i været etter en aksjeavtale.

NEDGANG: Oslo Børs stengte ned fredag. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

Hovedindeksen endte ned 0,76 prosent til 845,7. Det ble omsatt aksjer for 4,0 milliarder kroner. Tungvekterne Telenor  og DNB  steg til tross for nedgang på Oslo Børs.

Olje

Ved stengetider på Oslo Børs ble Nordsjøoljen omsatt for 43,10 dollar pr. fat, ned 2,0 prosent. Et fat WTI-olje kostet 40,29 dollar, ned 2,4 prosent.

Likevel uteble de store utslagene i oljegigantene Aker BP  og Equinor   på Oslo Børs.

Norwegian

Norwegian  falt etter at flyselskapet nå har blitt enige med obligasjonseiere om konvertering av omlag 2,25 millioner euro i det utestående konvertible obligasjonslånet i euro til rundt seks millioner nye aksjer.

I tillegg senket analytiker i SpareBank 1 Markets kursmålet på Norwegian fra 1 krone til 20 øre.

ESG-rakett

Spetalen-selskapet Hiddn Solutions toppet vinnerlisten  etter at selskapet inngikk en aksjeavtale med Arribatec og majoriteten av deres A-aksjonærer for å kjøpe alle aksjene i Arribatec.

ESG-raketten Quantafuel klatret ytterligere  etter at Arctic Securities tok opp dekning med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 125 kroner.

Den siste måneden har aksjen lagt på seg 112,6 prosent.

Orkla har fått på plass en avtale om å kjøpe 67,8 prosent av aksjene i Eastern Condiments Private Limited. Det sendte aksjen i grønt terreng  på Oslo Børs. 

Avtalen inneholder en enighet om at Orkla på sikt skal kunne overta fullt eierskap. Eastern eies av Meeran-familien (74 prosent) og Cormick Ingredients (26 prosent). Orkla kjøper 41,8 prosent av eierandelen til Meeran, og hele eierandelen til McCormick.

5th Planet Games  toppet taperlisten. Likevel har aksjen lagt på seg 423,8 prosent hittil i år.

Norwegian
hiddn solutions
quantafuel
orkla
Nyheter
Markedskommentarer
Børs