Boris senket pundet

Skremmer: Boris Johnson mener det fort kan gå mot Brexit uten noen avtale. Foto: Ap
Markedskommentarer

Det nærmer seg fristen (ja, det er selvsagt ikke snakk om den opprinnelige fristen, og kanskje heller ikke om den endelige), så forholdene tilspisser seg igjen mellom EU og Storbritannia. Denne gangen er det Boris Johnson som står bak dramaet, med sine uttalelser om at det kanskje ender med at britene forlater forhandlingene uten noen avtale.

Dermed svekker pundet seg markant, og var mandag formiddag ned 1 prosent mot dollar.

Også prisen for å hedge seg mot pundsvingninger det neste halvåret stiger, ifølge Bloomberg. Også interbankrentene begynner å stige.

«Hvis du er typen til virkelig å presse Brexit gjennom, skulle man tro at Covid-19 gir deg den perfekte kamuflasjen til å skjule kostnadene ved en no-deal-løsning, ettersom Covic-19 er så skadelig», sier Stephen King, seniorrådgiver i HSBC til Bloomberg.

Goldman Sachs peker på at Johnson fortsatt har gode grunner til å fullføre forhandlingene og prøve å lande en avtale. Uten en avtale står Johnson og Storbritannia overfor tre ulike trusler, mener Goldman Sachs. Skottene kan få forsterket sin uavhengighetskamp, Labours nye leder kan vinne i popularitet og Johnsons regjering må overbevise i sin håndtering av coronakrisen, skriver Goldman Sachs-økonom Adrian Paul i en analyse.

Nyheter
Markedskommentarer