<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets sendte aksje til værs

Mandag rykket DNB Markets ut med en kjøpsanbefaling på XXL. Det gikk ikke upåaktet hen.

    Publisert 7. sep. 2020 kl. 16.29
    Oppdatert 7. sep. 2020 klokken 16.31
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 350 ord
    ANBEFALER KJØP: DNB Markets venter kursoppgang i XXL. Foto: Iván Kverme

    Mandag gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp 1,1 prosent før den sluttet på 854,85 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,05 milliarder kroner.

    Ved børsslutt ble et fat Nordsjøolje omsatt for 41,94 dollar, ned 0,9 prosent. ANZ-analytikere skriver ifølge TDN Direkt i en oppdatering at investorer i økende grad blir bekymret for svakere etterspørsel.

    «Med Labor Day i USA, som offisielt markerer slutten av kjøresesongen for sommeren, står investorer også overfor faktum at etterspørselen har vært svak, mens oljelagrene forblir på høye nivåer», skriver analytikerne.

    Equinor   gikk opp 0,6 prosent til 139,55 kroner mens Aker BP AKERBP falt 0,3 prosent til 164,15 kroner.

    Quantafuel QFUEL-ME klatret til en ny rekordnotering på 55,40 kroner men sluttet mandagen på 55 kroner, opp 16,3 prosent.

    DNB Markets har oppgradert XXL   fra en hold- til en kjøpsanbefaling. Ifølge TDN Direkt jekkes kursmålet opp fra 24 til 25 kroner.

    «Vi forventer at XXL vil rapportere solide tredjekvartalsresultater, og ligger rundt 30 prosent over konsensus på ebitda. (..) Vi oppgraderer aksjen som følge av positive estimatrevideringer og positive utsikter», konkluderte meglerhuset.

    Mandag gikk aksjen opp 13,6 prosent før den sluttet på 22,20 kroner.

    Solon Eiendom SOLON vurderer strategiske alternativer. Det kan dreie seg om salg av virksomhetene eller en fusjon med en tredjepart. Mer info vil komme frem når selskapet skal legge frem rapporten for tredje kvartal, som finner sted 11. november.

    Styreleder Simen Thorsen peker på at aksjen har en betydelig rabatt med tanke på «net asset value».

    – Gitt dette og en detaljert strategisk gjennomgåelse, har vi besluttet å undersøke ulike alternativer, inkludert et potensielt salg av selskapet. Det er av styrets oppfatning at dette er i våre aksjonærers beste interesse, sier Thorsen.

    Aksjen hoppet 11,5 prosent til 34 kroner.

    Søndag kveld sendte Kongsberg Automotive   ut en børsmelding hvor det fremgikk at konsernsjef Henning E. Jensen går på dagen.

    Norbert Loers og Robert Pigg tar foreløpig over stillingen, med delt ansvar mellom de to, frem til styret har ansatt ny sjef. Loers er i dag finansdirektør i bildelsprodusenten, mens Pigg har hatt en direktørstilling i «Off-Highway Business»-avdeling.

    Aksjen falt 4,7 prosent til 0,15 kroner.