Kronen sliter i sure markeder

BØRSFALL: Da er det typisk at norske kroner også faller. Foto: Ivan Kverme
Markedskommentarer

Verdien av norske kroner sank klart mot både euro og dollar tirsdag ettermiddag. Bevegelsene er markerte, om ikke direkte dramatiske: Euroen var opp 13 øre fra dagen før til 10,69 kroner, mens dollaren steg 12 øre til 9,06 kroner. 

Dermed snakker vi plutselig om den svakeste kronen på over en måned. I mellomtiden har euroen vært nede på 10,41 kroner og dollaren på 9,74 kroner.

Og hvorfor skulle kronen ikke svekke seg? Oljeprisen sank nær 2 dollar og nærmer seg 40 dollar fatet fra oppsiden. Børsene var tirsdag ned et par prosent. Slik er stoffet som kronefall er laget av: Kronen styrker seg typisk når markedsaktørene er villige til å ta mer risiko, men sliter når de går i fosterstilling.

Norges Bank kommer med ny rentebeslutning og pengepolitisk rapport 24. september. DNB Markets venter ingen endringer av rentebanen nå, ettersom utviklingen siden forrige rapport (i juni) er omtrent som ventet. 

I alle fall sett under ett: På den ene siden har smitten av Covid-19 økt. Det øker faren for tilbakeslag. På den annen side har boligmarked og husholdningenes opplåning vært hetere enn antatt.

Ett alternativ for Norges Bank er å fremskynde første renteheving til begynnelsen av 2022, men å flate ut rentebanen, påpeker DNB.

dnb markets
norges bank
rentebane
oljepris
risk off
Nyheter
Markedskommentarer