KjøpLogg inn

Quantafuel stiger til ny rekordnotering

Festen fortsetter for aksjonærene i Quantafuel.

Publisert 9. sep. 2020 kl. 11.51
Oppdatert 9. sep. 2020 klokken 11.56
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 323 ord
REKORDNOTERING: Adm. direktør Kjetil Bøhn kan glede seg over god kursutvikling i Quantafuel. Foto: Iván Kverme

Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 848,22 poeng, opp 0,7 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,6 milliarder kroner.

Store selskaper som Yara    og Telenor   stiger henholdsvis 1,6 prosent og 1,7 prosent mens DNB   faller 0,8 prosent.

Et fat Nordsjøolje omsettes for 40,30 dollar, opp 1,5 prosent. Antall smittetilfeller stiger nå i flere land og analytikerne frykter at det kan påvirke etterspørselen etter drivstoff.

«Stans i etterspørselen har vært en bekymring for markedet en stund og det kommer mer til syne», skriver analytikerne i ING Economics i en oppdatering.

Equinor   stiger 3,5 prosent til 139,55 kroner mens Aker BP AKERBP klatrer 1,5 prosent til 159,30 kroner.

QuantafuelQFUEL-ME har startet driften ved sin første fabrikk i Skive i Danmark, og har dermed nådd en betydelig milepæl i utviklingen av selskapet. Quantafuel har utviklet en teknologi som omdanner plastavfall til enten nafta, diesel eller marine gas oil. Tirsdag sendte selskapet den første oljen til sitt laboratorium for videre analyse.

Ledelsen opplyser også at alle hovedprosesser for kontroll, drift og sikkerhet har fungert i henhold til plan og nødvendige standarder.

Aksjen stiger 20 prosent til 72 kroner. Dagens høyeste notering har vært på 75 kroner, hvilket er en ny toppnotering.

Tirsdag ble det kjent at Idex Biometrics   hadde mottatt den første ordren fra en global kortprodusent for de biometriske fingeravtrykkssensorene Trustedbio, noe som sendte aksjen opp hele 28,6 prosent.

Sensorene det er snakk om vil være en integrert del av kortprodusentenes neste generasjon med biometriske betalingskort, som vil gjort tilgjengelige for finansinstitusjoner innen utgangen av 2020.

Onsdag faller aksjen 6,1 prosent til 2,01 kroner.

Pareto Securities tar opp dekningen av teknologiselskapet Elop ELOP-ME. Ifølge TDN Direkt har det resultert i en kjøpsanbefaling og et kursmål på 10 kroner.

– Med flere triggere stilt opp for det kommende året, liker vi risk/reward, slår meglerhuset fast i en rapport.

Aksjen stiger 14 prosent til 5,7 kroner.