Lagarde lar euroen styrke seg nå

FØLGER MED PÅ VALUTAKURSEN: Men Christine Lagarde og ESB er ikke så bekymret nå. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

For kort tid siden var en rekke talsmenn for Den europeiske sentralbanken (ESB) ute og hintet om at de følger nøye med på valutakursen. I forbindelse med rentemøtet torsdag hadde piffen fått en noe annen lyd.

Klokken halv tre, da pressekonferansen startet, kunne Bloomberg opplyse at sentralbanksjef Christine Lagarde ville bruke en mildere uttalelse om valutakursen enn tidligere. Hovedstyret i ESB diskuterte riktignok valutakursen, men konkluderte med et generelt syn om at det ikke er noen grunn til å overreagere på styrkingen (når er det egentlig grunn til gjøre det?).

Kursen ble diskutert på grunn av effekten på prisstigningen, sa Lagarde under pressekonferansen. Den er nå lavere enn ESB ønsker. 

– Men som du vet, har vi ikke noe mål for valutakursen, sa Lagarde.

Euroen var på 1,08 dollar i april og på 1,12 dollar i begynnelsen av juli, men i går ettermiddag steg den med en halv euro til nær 1,19 dollar. 

ESB holdt innskuddsrenten uendret på minus 0,5 prosent torsdag og videreførte også sitt program for obligasjonskjøp. Anslagene for vekst og inflasjon ble noe oppjustert sammenlignet med juniprognosene. DNB mener risikoen for nye lettelser har økt, men venter det ikke i 2020.

Kronen kostet torsdag ettermiddag 10,63 kroner.

esb
christine lagarde
dnb markets
rentemøte
Nyheter
Markedskommentarer