DNB Markets venter 10,30

Korrelasjonen er tilbake: Og  Ingvild Borgen Gjerde og DNB Markets venter kronestyrking til 10,30 før jul. Foto: Are Haram
Markedskommentarer

Først fulgte kronekursen internasjonale aksjemarkeder som en skygge i første halvår. Så ble båndet slakkere fra juli, og kronen stagnerte mens børsene fortsatte opp. Korrelasjonen kom ikke tilbake før i september, da risikoaversjonen meldte seg igjen. Et børsfall på 4,5 prosent i september har dermed gitt en kronesvekkelse på 3,1 prosent i september, skriver valutaanalytiker Ingvild Borgen Gjerde i DNB Markets i en ukesrapport.

Tro det eller ei, men DNB Markets tror kronen snart styrker seg igjen.

«Men som vi har sett de siste ukene, avhenger dette av at det positive markedsentimentet fortsetter», skriver hun.

DNB Markets tror kronen når 10,30 mot euro før nyttår, en styrking på rundt 3,5 prosent fra mandagens nivå. Dette forutsetter at nedturen i aksjemarkedene ikke blir lang eller forsterket. Kombinasjonen av frisk verdsetting av risikable aksjer, usikkerheten rundt det amerikanske presidentvalget og vedvarende svakhet i økonomiske data gir derfor en klar nedside i denne prognosen.

Noen som har fått oppleve at nedsidefarene materialiserer seg er hedgefondene. Ifølge Bloomberg økte disse sine lange posisjoner på britiske pund rett før forhandlingene mellom Storbritannia og EU kollapset i forrige uke. Den siste uken har pundet svekket seg med 3,6 prosent mot dollar.

Nyheter
Markedskommentarer