Litt sterkere pund og krone

SVAKT PUND I DET SISTE: Statsminister Boris Johnson utfordrer EU med lovforslag som regulerer grensen mellom Irland og Nord-Irland midt under forhandlingene om vilkår for Brexit. 
Markedskommentarer

Bedre tall fra Kina enn ventet ga økt risikovilje tirsdag, og i valutamarkedet ga det omtrent like mye uttelling for britiske pund enn for norske kroner – i den grad det faktisk var dette som drev kursene denne gangen. Posisjonsskift i forbindelse med Brexit-forhandlingene og Det internasjonale energibyråets depressive utsikter for etterspørselen etter olje kan også ha spilt en rolle.

Pundet var tirsdag ettermiddag opp en halv cent til 1,29 amerikanske dollar. Fredag endte kursen i underkant av 1,28 dollar, som er bunnpunktet i denne runden med fornyet frykt for en Brexit uten avtale med EU.

«For investorer som er villige til å se gjennom volatilitet på kort sikt, ser de nåværende nivåene på sterling-longs nå attraktive ut,» skriver Goldman Sachs, ifølge Bloomberg, som også opplyser at det i opsjonsmarkedet koster 30 prosent mindre å satse på en appresiering i pundet på 5 prosent neste seks måneder enn å satse på en tilsvarende depresiering.

Pundet var praktisk talt uendret på 11,61 kroner. Dollaren falt vel 3 øre til 9 kroner, og euroen knappe 3 øre til 10,69 kroner.

Makroøkonom Kelly Chen i DNB Markets ser en oppside i DNBs anslag for BNP-vekst i Kina i 2020, gitt detaljhandel og eksport i august. 

 

goldman sachs
dnb markets
kelly chen
brexit
iea
boris johnson
Nyheter
Markedskommentarer