<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kahoot slo til med ny rekordnotering

Jan Haudemann-Andersen og resten av aksjonærene i Kahoot kunne glede seg over en ny rekordnotering onsdag.

    Publisert 16. sep. 2020 kl. 16.29
    Oppdatert 16. sep. 2020 klokken 17.01
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 417 ord
    GODE TIDER: Storaksjonær Jan Haudemann-Andersen kan se tilbake på en fantastisk kursutvikling i Kahoot. Foto: Iván Kverme

    Onsdag gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,3 prosent før den sluttet på 865,63 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,2 milliarder kroner.

    Ved børsslutt ble et fat Nordsjøolje omsatt for 41,66 dollar, opp 2,4 prosent.

    «Dårlig vær i USA forårsaker noe uforutsigbarhet rundt oljeproduksjonen der, og det er alltid bra nyheter for oljeprisen», sier Rystad Energys leder for oljemarkedet, Bjørnar Tonhaugen, til Reuters.

    Equinor   gikk opp 0,4 prosent til 143,35 kroner mens Aker BP AKERBP klatret 0,3 prosent til 160,35 kroner.

    Kjell Inge Røkke mener det er ekstraordinære tider for energiprodusenter, men er optimistisk for fremtiden til Aker   .

    – Olje- og energiselskapet vårt er i verdensklasse på alle måter. Vi er perfekt posisjonert og som nasjon er vi godt posisjonert i Norge. Jeg tror ikke på spådommene om dommedag. Slik jeg ser det, er Norge et godt sted å investere, sa Røkke på energikonferansen til Pareto Securities onsdag.

    Aker-aksjen la på seg 4,1 prosent før den sluttet på 418,80 kroner.

    KahootKAHOOT-ME kjøper opp Actimo, et selskap som driver med samhandlingsplattform for ansatte. Prislappen er på opptil 300 millioner kroner, og oppgjøret skjer i form av kontanter og aksjer i Kahoot. Actimo har rundt 200 bedriftskunder og inntekter på rundt fem millioner dollar.

    Tirsdag morgen informerte Kahoot at selskapet har innfridd sin guiding for året om en dobling av antallet betalte abonnement til 340.000. Selskapet har nå 21 millioner aktive kontoer.

    Onsdag gikk aksjen opp 6,0 prosent til 46,95 kroner. I løpet av dagen var den oppe i 48,65 kroner, hvilket er en ny rekordnotering.

    Det er også verdt å merke seg at Nordic Semiconductor   slo til med en ny rekordnotering. Aksjen endte på 100,4 kroner, opp 4,9 prosent, og var i løpet av dagen oppe i rekordhøye 101,60 kroner.

    I forrige uke meldte Quantafuel QFUEL-ME at selskapet hadde startet opp driften ved fabrikken i Skive i Danmark. Nå informerer ledelsen at det er oppnådd stabil og sammenhengende drift på et kontrollert nivå i en av reaktorene de siste 48 timene.

    – Ved full produksjonskapasitet i Skive-anlegget kan vi motta tre lastebillass med totalt 60.000 kilo, som tilsvarer fire millioner plastposer. Det kan dermed transformeres til 48.000 kilo med flytende væske, sier Kjetil Bøhn, adm. direktør i Quantafuel.

    Aksjen klatret 14,3 prosent til 65,60 kroner.

    Nel   falt 2,0 prosent til 18,57 kroner. Selskapet er i hardt vært etter at deres største kunde, Nikola, blir etterforsket av finanstilsynet i USA.