Shortet dollaren ned

Fortsatt due? Forventningene om duete signaler fra Jerome Powell og Fed styrte onsdag dollarkursen. Foto: NTB
Markedskommentarer

Dollaren svekket seg onsdag for fjerde dag på rad i forkant av Feds rentemøte. Utsiktene til en fortsatt duete sentralbank med signaler om nær nullrente forbi 2022, preget utviklingen, ifølge Bloomberg.

Dessuten var onsdag en dag uten store negative økonomiske nyheter. Det bidro til å øke interessen for valutaer med høyere risikoprofil og for råvarevalutaer. Dermed mistet trygg havn-valutaene noe av luften. Yen styrket seg samtidig mot dollar, trolig fordi det var inngått short-bets før Fed-møtet, skriver Bloomberg.

Der dollar har svekket seg mye gjennom våren og sommeren, har kinesiske yuan styrket seg klart. Fra slutten av juni er kursen opp 4,5 prosent. Det er den største styrkingen på ett kvartal som er registrert, altså minst siden 1981. Styrkingen er neppe over. People’s Bank of China satte onsdag den daglige referansekursen opp hele 0,58 prosent. Den kinesiske sentralbanken har ikke foretatt like store justeringer siden tidlig i april, ifølge Bloomberg.

Torsdag publiseres referatet fra Bank of Englands ferskeste rentemøte. Det spekuleres i at det indikerer økte verdipapirkjøp fra sentralbanken som svar på den ventede turbulensen når Brexit nærmer seg utløpsdatoen. Behovet er ikke blitt mindre av onsdagens lave inflasjonstall, ned fra 1,0 til 0,2 prosent.

Nyheter
Markedskommentarer