Svak uke for kronen

UPOPULÆR: Økt smitte har gitt mer nervøse markeder og svakere norsk krone. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg
Markedskommentarer

Den norske kronen lå fredag ettermiddag på 11,15 mot euro og som sådan i den svake enden av hva som har vært gjeldende de seneste månedene. Fredag forrige uke var kursen 10,75 kroner.

Torsdag sa sentralbanksjef Øystein Olsen at det ikke er aktuelt å intervenere gjennom å kjøpe kroner, slik Norges Bank gjorde i mars, for nå fungerer markedet. Helt perfekt fungerer det likevel ikke: 

«De siste ukene har samlet likviditet vært skjevfordelt mellom bankene. Det har oppstått betydelig usikkerhet om tilgangen på kroner som følge av dette. Fremover vil Norges Bank vurdere tiltak som styrker insentivene til omfordeling mellom bankene. Et velfungerende interbankmarked er grunnlaget for implementeringen av pengepolitikken,» skrev banken i en melding fredag, der det også ble annonsert et nytt F-lån. 

Dollaren kostet 9,59 kroner fredag ettermiddag. Kronen virker oversolgt, ifølge Eirik Larsen, Chief Technical Analyst i DNB Markets.

«Vi merker oss spesielt i denne forbindelse USDNOK som legger bak seg et mislykket forsøk på å etablere kurser over sitt 200 dagers glidende snitt. Dette vurderer jeg som et klart tegn på svakhet for den amerikanske valutaen og øker følgelig nedsiderisikoen,» skrev han tidlig fredag.

øystein olsen
norges bank
coronaviruset
dnb markets
eirik larsen
Nyheter
Markedskommentarer