Lagarde hinter om mer

Klar trussel: Christine Lagarde og ESB-ledelsen varsler økt stimulans for å motvirke økte coronaskader. Foto: NTB
Markedskommentarer

I et intervju med fransk tv sier ESB-sjef Christine Lagarde at den kraftige økningen i coronasmitte er «en klar trussel» mot økonomien. Det var ventet en oppblomstring, men først senere i høst, i takt med kaldere vær.

Omtrent samtidig sa ESBs sjeføkonom Philip Lane til tyske RTL at «vi må være forberedt på verre scenarioer» om det ikke lykkes å begrense spredningen.

Utspillene oppfattes som klare varsler om at ESB forbereder seg på å øke stimulansen. Dette skjer neppe ved kommende ukes møte i «Governing Coucil», men mest sannsynlig ved rentemøtet i desember. Ifølge Bloomberg er det ventet at pakken med obligasjonskjøp vil bli utvidet fra dagens 1,35 billioner euro. Også Bank of England ventes å øke sitt tilsvarende obligasjonsprogram.

Etter lang tautrekking, er det igjen ny optimisme rundt den amerikanske stimulansepakken. Talsmenn hevder den kan være på plass innen to døgn, skriver Bloomberg. Optimismen bidro til at dollaren nå har svekket seg fire dager på rad, ettersom det ikke lenger er samme etterspørsel etter dollar som trygg havn. Mot pundet var utslaget onsdag på 1 prosent. Her spiller det også inn at EU-forhandler Michel Barnier sier at en Brexit-avtale er innen rekkevidde.

Nyheter
Markedskommentarer