Tungt for storbank – Røkke-aksje mot strømmen

Hovedindeksen går mot sin tredje strake dag med nedgang.

FORTSETTER NED: Oslo Børs faller videre torsdag, etter nedgang tirsdag og onsdag denne uken. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

Oslo Børs er blitt liggende nede på nivået som ble etablert tidlig i torsdagshandelen, og hovedindeksen er i lunsjtider ned rundt 1,0 prosent, til cirka 848,70 poeng. Omsetningen av aksjer og egenkapitalbevis er forbi 1,7 milliarder kroner.

Den mest omsatte aksjen er DNB  . Storbanken har torsdag kommet med tall for tredje kvartal, som viser at den nærmer seg normale tapsnivåer.

Børsnykommer Link Mobility Group Holding, traderfavoritten NEL  og ArcticZymes Technologies  utmerker seg også blant de mest omsatte. Sistnevnte er også aksjen som faller mest, etter at selskapet i morges la frem tredjekvartalstall. Aksjen er imidlertid sårbar for skuffelser, etter en kursoppgang på intet mindre enn nesten 1.200 prosent så langt i 2020.

Equinor  faller torsdag, det samme gjør Kjell Inge Røkke-selskapet Aker BP AKERBP og DNO   .

Brent-oljen er torsdag i lunsjtider opp 0,3 prosent til 41,82 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,3 prosent til 40,11 dollar fatet. Brent-oljen handles imidlertid lavere enn ved børsslutt onsdag, da den sto i 42,58 dollar fatet.

Scatec Solar  , som denne uken har hentet flere milliarder kroner til SN Power-kjøpet sitt, og Yara  er også blant de mer omsatte aksjene som trekker ned torsdag.

Grieg Seafood  derimot, korrigerer opp igjen etter onsdagens megasmell. Da gikk aksjen på sitt største fall noen gang, etter resultatvarsel spekket med negative nyheter. Pareto-analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen mente umiddelbart at onsdagens fall var for stort.

Tomra  faller også, selv om torsdagens kvartalstall var overbevisende. Selskapet meldte også at konsernsjef Stefan Ranstrand vurderer å gå av.

Blant lyspunktene torsdag er PCI Biotech  , som revansjerer onsdagens kraftige kursfall på mer enn 50 prosent. Shippingselskapene ADS Crude Carriers ADSC-ME og John Fredriksens Golden Ocean Group  peker også oppover.

Det samme gjør Kjell Inge Røkke-selskapet Aker Carbon Capture ACC-ME . Selskapet har kunngjort et samarbeid med den svenske energigiganten Vattenfall.

En ny resultatsesong er forøvrig i full sving igjen, og foruten ovennevnte tallfremleggere har følgende selskaper vært frempå til nå torsdag:

oslo børs
hovedindeksen
oljepris
dnb
ACC-ME
Nyheter
Markedskommentarer
Børs