Oslo Børs snur ned

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg
Markedskommentarer

Oslo Børs åpnet opp tirsdag morgen, men har nå snudd ned.

Etter 28 minutters handel står hovedindeksen i 830,70, ned 0,21 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 549 millioner kroner.

Oljeprisen

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 1,14 prosent til 40,88 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,93 prosent til 38,94 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 40,38 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

USA innfører nå nye oljerelaterte sanksjoner ovenfor Iran. Sammen med nedstengninger i Mexicogulfen i forkant av orkanen Zeta, løfter det oljeprisene.

Det amerikanske finansdepartementet uttalte ifølge TDN Direkt mandag at de innfører sanksjoner mot sentrale aktører i Irans oljesektor for angivelig å støtte Quds-styrken, den utenlandske paramilitære og spionforgrening av den iranske revolusjonsgarden.

«Regimet i Iran bruker petroleumssektoren til å finansiere den destabiliserende virksomheten til Quds-styrken», sa finansminister Steven Mnuchin, ifølge nyhetsbyrået.

USA innfører nå antiterror-sanksjoner på National Iranian Oil Company (NIOC), National Iranian Tanker Company og National Petrochemical Company, som allerede er svartelistet i landet.

Equinor  faller 0,08 prosent til 126,30 kroner. Selskapets prosessanlegg på Kollsnes er tirsdag morgen uten strøm, og produksjonen er dermed stanset inntil videre.

Aker BP  styrkes 0,98 prosent til til 150,10 kroner. Tirsdag morgen ble det kjent at selskapet inngår et samarbeid med Aker Offshore Wind  om bygging av store havvindparker. Sistnevnte klatrer 11,33 prosent til 3,70 kroner.

Resultatrush

Resultatsesongen fortsetter. XXL   steg i åpningsminuttene etter å ha presentert kanontall for tredje kvartal. Nå har imidlertid stemningen snudd, og aksjen faller 1,79 prosent til 25,22 kroner. Den har på det meste i dag blitt omsatt for 27,40 kroner.

Også Elkem   la frem tredjekvartalstall i morges. Inntektene vokste i perioden, men svake markeder tynget og selskapet satt igjen med et tap på 74 millioner kroner. Aksjen faller nå 5,34 prosent til 20,90 kroner.

Børsraketten Otello  er opp drøye 46 prosent de siste tre månedene, men faller tirsdag 7,92 prosent til 18,60 kroner. Selskapet hadde flat inntektsvekst og rød bunnlinje i tredje kvartal.

Napatech  økte lønnsomheten i tredje kvartal, men aksjonærene er tydeligvis ikke fornøyde og sender aksjen ned 11,09 prosent til 11,70 kroner.

Opptur

Dagens foreløpig største vinner er børsnykommer Norcod NCOD-ME, som styrkes 8,22 prosent til 64,50 kroner.

Ellers styrkes Aqua Bio Technology  2,97 prosent til 5,20 kroner etter melding om at kjempemarked åpner seg for selskapet.

Slik åpner Oslo Børs
oslo børs
børskommentar
Nyheter
Markedskommentarer
Børs