Verste børsdag siden juni

Alle de tre ledende indeksene på Wall Street stupte over 3 prosent etter økt smitte og usikkerhet.

BLODRØDT: Alle indeksene endte i rødt på Wall Street onsdag. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

Onsdag var det krisestemning på Wall Street, etter økt coronasmitte, usikkerhet rundt presidentvalget og mangel på en ny krisepakke fra myndighetene.

Alle de ledende indeksene stupte i New York, og verst gikk det utover Nasdaq som ved stengetid var ned 3,7 prosent. Den brede S&P 500-indeksen var ned 3,5 prosent, mens Dow Jones falt 3,4 prosent.

Den seneste uken har S&P 500 falt 5 prosent, og fortsetter fallet vil det bli den verste uken siden tidlig i april. Etter et tungt fall mot slutten av onsdagen, bidro det til den verste børsdagen i USA siden 11. juni.

Vix kraftig opp

Samtidig steg Vix-indeksen til rett over 40 poeng, og nådde med det sitt høyeste nivå siden midten av juni. Indeksen blir ofte omtalt som «fryktindeksen» og sier noe om volatiliteten i markedet.

– Investorenes håp om at coronapandemien ikke vil tvinge til ytterligere «lockdowns» som vil presse økonomien tilbake i lavforbruksmodus ser ut til å være under press, sier strateg Yousef Abbasi i StoneX til CNBC.

– Det vil spesielt ramme de som er investert i verdiaksjer og posisjonert seg for en brattere yield-kurve.

Fall, fall, fall

Tirsdag kveld la teknologigiganten Microsoft frem et knallsterkt resultat, som viste 12 prosent omsetningsvekst sammenlignet mot fjoråret. På tross av de gode tallene, stupte aksjen nesten 5 prosent på Wall Street onsdag.

– Generelt sett kommer resultatsesongen til å bedre enn forventet. Det er ikke mange selskaper som gir god guiding, noe som ville vært noe mer betryggende for investorene, sier strateg Megan Horneman i Verdence Capital Advisors til CNBC.

Det var imidlertid flere teknologiselskaper som fikk grisejuling onsdag. Facebook, Google-eier Alphabet og Twitter falt alle rundt 5 prosent, mens Amazon endte dagen ned 3,8 prosent.

Gull, olje og renter

Gullprisen var ned 1,6 prosent og en unse gikk ved stengetid for 1.875,86 dollar.

Nordsjøoljen falt 4 prosent til 39,07 dollar pr. fat.

3-måneders renten falt 0,2 basispunkter til 0,095 prosent.

Renten på 2-åringen falt 0,2 basispunkter til 0,15 prosent.

10-års renten falt 0,4 basispunkter til 0,774 prosent.

30-års renten hadde en nedgang på 1,1 basispunkter til 1,56 prosent.

wall street
dow jones
s&p 500
nasdaq
Nyheter
Markedskommentarer
Børs