Den store ventedagen

Kappløp: Poststemmene som ikke har vært innom tellekorpset når valglokalet stemmer kan bidra til langvarig uro. Foto: NTB
Markedskommentarer

Mandag var det få, om noen, store markedsutslag å spore. Oslo Børs tok igjen litt av forrige ukes tap, og oljeprisen la på seg omtrent én dollar pr. fat til fortsatt lave 37,50 dollar.

Dette var åpenbart tilstrekkelig til å gi kronen fast grunn, for kronekursen lå relativt stabilt rundt 11,11-11,12 mot euro og 9,56 mot dollaren.

Dagen var med andre ord omtrent like begivenhetsløs som tirsdagen fort kan bli. For tirsdag har potensial i seg til å bli like uutholdelig lang som julaften formiddag fortoner seg for barna. Alle vet at det først sent på natten vil være mulig å kåre en vinner av de viktige vippestatene, og president Trump har dessuten fortsatt å spre usikkerhet om han vil godta et eventuelt valgnederlag, i hvert fall hvis dette hviler på poststemmer som ikke er talt opp omtrent samtidig med at valglokalene stemmer.

Mandag kom imidlertid endelige PMI-er for viktige euroland og for eurosonen samlet. Disse var gjennomgående noen tidels poeng sterkere enn de foreløpige PMI-ene. Og de bekrefter at industrien fortsatt gjør det bra, mens vi må vente på de endelige PMI-ene for tjenestesektoren. Disse falt rund baut i de foreløpige tallene.