Troen på gode tider styrker kronen

PÅ DEN ANDRE SIDEN: Barn begynte å se gjennom nedturen allerede i mars og april. Foto: NTB
Markedskommentarer

Uken begynte med en fastere tone i den norske kronen. Mandag ettermiddag kostet en euro 10,73 kroner, ned fra 10,84 kroner før helgen.

En dollar kostet likeledes 9,08 kroner, ned fra 9,16 kroner fredag.

Styrkingen av kronen skjer samtidig med at oljeprisen var oppe på 44,35 dollar fatet for Brent. Målt etter sluttpris er den den høyeste siden begynnelsen av september, men intradag var prisen riktignok over 45 dollar på det høyeste forrige uke. Hovedindeksen ved Oslo Børs var over 900 poeng for første gang siden slutten av februar. Da hadde vi nok begynt å snakke om coronaviruset, men nedstengningene hadde enn å ikke begynt.

Nå satser finansmarkedene på at ting ser bra ut på den andre siden. Sant nok er det nokså tåkete og humpete og mørkt akkurat nå som vi er inne i en ny smittebølge, men tankegangen er at restriksjonene knyttet til den ikke vil være så omfattende eller langvarige.

I et slikt scenario gir det mening i å kjøpe den risikofølsomme norske kronen. Morgan Stanley satser nå på at S&P 500-indeksen stiger til 3.900 poeng neste år, fra rundt 3.600 poeng nå, men ifølge Market Watch at den vil falle på kort sikt. Goldman Sachs tror S&P stiger til 4.300. Det er i så fall kronepositivt og dollarnegativt.