Aksjene stiger på New York-børsen

Mandagens handel på New York-børsen starter i pluss.

MANDAG: Pilen peker opp på New York-børsen. Foto: Bloomberg Mercury
Markedskommentarer

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,6 prosent og står i 11.930,48 poeng mens Dow Jones står i 29.459,33 poeng etter en oppgang på 0,7 prosent. S&P 500 stiger 0,6 prosent til 3.577,95 poeng.

Pilen peker nok en gang opp for de kjente vaksineaksjene. Moderna stiger 2,8 prosent, BioNTech klatrer 5,1 prosent mens Pfizer stiger 0,4 prosent.

Chicago Federal Reserves nasjonale aktivitetsindeks endte på 0,83 poeng i oktober, fra reviderte 0,32 måneden før, ifølge Direkt Makro. En indeks på null poeng indikerer at den nasjonale økonomien vokser i takt med historisk trend, og positive verdier indikerer vekst over historisk snitt.

Analysesjef Petter Slyngstadli i Norne Securities uttrykker i sin seneste ukerapport bekymring for utviklingen i USA, og ikke bare at Donald Trump nekter å godkjenne valgnederlaget. Han minner også om at USAs finansminister Steve Mnuchin før helgen kansellerte lånefasiliteter fra Federal Reserve til mindre bedrifter.

«I slutten av desember faller også beskyttelsen mot utkastelse av bolig ut. Det samme gjør inntektsstøtten, samt utsettelser av studielån. Videre ser det ut som at Republikanerne og Demokratene ikke blir enige om en ny stimulansepakke som kan vise seg nødvendig for at vi ikke skal ta en tur ned igjen. Veksten de neste kvartalene kan bli svak – og vi kan få en W», skriver analysesjefen i en oppdatering.

wall street
new york stock exchange
moderna
pfizer
biontech
Nyheter
Markedskommentarer
Børs