Kronen flat som en padde

STABIL: Kronen er nær uendret mot dollar og euro de seneste dagene. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg
Markedskommentarer

Kronen lå tirsdag ettermiddag på 9,00 mot dollar og på 10,67 mot euro. Dollaren fikk litt hjelp av meldinger om at USAs tidligere sentralbanksjef Janet Yellen ligger an til å bli ny finansminister. Hun har renommé for å være en due, altså en som heller i retning av ekspansiv politikk.

«Den norske kronen har på sin side vært påfallende stabil siste døgn og det til tross for en generelt klart høyere risikovillighet blant aktørene samt en oljepris som nå noteres til godt over 46 $/fat. Vi tolker dette dit hen at kjøperinteressene i NOK nå er blitt noe mindre uttalte i det siste og at vi i neste omgang bør være forberedt på korreksjoner i form av en svakere krone igjen,» skrev DNB Markets' tekniske analytikere tidlig tirsdag. 

DNB anslår at restriksjonene for å møte smittebølgen den seneste halvannen måneden vil dempe veksten i fjerde kvartal med 1,6 prosentpoeng. Veksten i fjerde kvartal fra kvartalet før anslås til 0,25 prosent. I så fall holder vi oss på pluss-siden, samtidig som det ikke skal store overraskelser til før vi igjen er nede i minusland.

Det kunne vært negativt for kronen, men så lenge markedene er mer opptatt av gode vaksinenyheter enn smitten her og nå, er kronestemningen tross alt positiv.