Grønn opptur for Spetalen - stiger over 30 prosent

Det er pen oppgang på Oslo Børs fredag.

GOD FREDAG: Øystein Stray Spetalen kan glede seg over kursoppgangen i Everfuel fredag. Foto: NTB
Markedskommentarer

Rundt 12-tiden er hovedindeksen opp 0,81 prosent til 943,37 poeng. Oslo Børs har steget 1,28 prosent etter nyttår.

På det laveste i våres, under coronakrisen, var Oslo Børs i 605,28 poeng. Nå er det ikke langt igjen til all-time high, fra i vinter før coronakrisen, på 949,01 poeng. 

Det er hittil blitt handlet aksjer for 1,4 milliarder kroner drøyt. 

Ute på Europa-børsene er det stort sett bred, men forsiktig oppgang. Oslo Børs har en grønnere dag enn de fleste andre børsene. De ledende indeksene på Wall Street stiger inntil 0,3 prosent i førhandelen.

Olje

Et fat brentolje koster fredag 48,07 dollar, opp 0,78 prosent for dagen. WTI-oljen er opp 0,68 prosent til 45,28 dollar. 

«Det ser ut som at noe gevinstsikring endelig slår inn mot slutten av uken. Men når WTI-oljen holder seg over 45 dollar og Brent-oljen har vært oppe på 49-tallet, virker oljeprisene å være gjennom det verste etter en tung høst», skriver senioranalytiker Craig Erlam i Oanda i en oppdatering.

Equinor  stiger 2,64 prosent til 147,55 kroner. Aksjen er opp nesten 17 prosent siste måned. Aker BP AKERBP løftes med 1,18 prosent til 206,20 kroner.

Vinnere

Øverst på vinnerlisten troner hydrogenselskapet Everfuel EFUEL-me, med en oppgang på sterke 34,36 prosent til 56,70 kroner. Aksjen er opp hele 78,81 prosent den siste uken. 30. oktober stengte aksjen under 20 kroner til sammenligning. Det gleder nok Øystein Stray Spetalen, som med hans Saga Pure er blant de største eierne i selskapet.

Bank of America (BofA) tok tidligere i uken opp dekning av hydrogenselskapet Nel  med kjøpsanbefaling og kursmål på 30 kroner. Fredag går Nel opp 1,79 prosent til 23,84 kroner, hvilket er all-time high.

Danske Bank Markets tar opp dekning på Medistim  med et kursmål over de neste tolv månedene på 270 kroner. Meglerhuset har også kjøpsanbefaling på aksjen, melder TDN Direkt. Medistim stiger fredag 8,13 prosent til 226 kroner.

I rødt

Instabank INSTA-ME faller 6,55 prosent til 1,36 kroner, og er med det dagens taperaksje. Resultat etter skatt var 13,2 millioner kroner i tredje kvartal. Det er 33 prosent bedre enn etter andre kvartal, men omtrent likt med fjoråret.

Av de mest omsatte aksjene er Adevinta  ned 2,33 prosent til 142,60 kroner. Norsk Hydro  trekker tilbake med 0,55 prosent til 36,30 kroner.

oslo børs
øystein stray spetalen
Nyheter
Markedskommentarer
Børs