Blandet på Asia-børsene etter sterke BNP-tall fra Australia

Asia stiger marginalt generelt sett, med små fall i Hongkong og Singapore. Australia leverte sterke BNP-tall, men steg bare 0,03 prosent. 

BLANDET: De asiatiske børsene er blandet onsdag morgen.  Foto: REUTERS
Markedskommentarer

Børsene i Asia var mer eller mindre upåvirket av nye rekorder i samtlige indekser på USA-børsen. 

I Japan stiger Nikkei 0,1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,5 prosent.

Shanghai Composite i Kina stiger 0,1 prosent, og CSI 300 er opp 0,1 prosent. Hang Seng i Hongkong faller 0,3  prosent.

I Sør-Korea er Kospi opp 1,4 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger smått 0,03 prosent, og Straits Times i Singapore faller 0,3 prosent.

Sterke BNP-tall

En grunn til at børsene i Sør-Korea er noe mer volatile og stiger mer kan ha med at landet nå har kjemet med andre bølge av coronaviruset, men ser ut til å ha kommet seg over toppen. 

Australia leverte en økning i BNP på 3,3 prosent sammenlignet med forrige kvartal i september, ifølge tall fra Australian Bureau of Statistics onsdag. Det var langt over estimatet på 2,6 prosent økonomer i Reuters hadde sett for seg, og fulgte etter et 7 prosents fall fra andre kvartal. 

Like etter tallene kom steg den australske dollaren fra 0,7381 USDAUD til 0,7362 USDAUD.  

I Hongkong ble handlingen av Xiaomi-aksjene stoppet. Reuters rapporterer at den kinesiske smarttelefonprodusenten hadde hentet 3,9 milliarder dollar, eller over 34 milliarder kroner, som en del av en avtale som inkluderte den største plasseringen i Hongkong ifølge prospektet.

asia
Nyheter
Markedskommentarer
Børs