Vinneraksjen klatret 24 prosent

Onsdag hoppet Targovax-aksjen 24 prosent etter ledelsens kreftoppdatering.

RALLY: Targovax-sjef Øystein Soug, pekende i midten, så aksjen stige markant etter onsdagens oppdatering. Foto: Iván Kverme
Markedskommentarer

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,7 prosent før den sluttet på 928,10 poeng. Det ble omsatt aksjer for 5,4 milliarder kroner. 

Ved børsslutt ble et fat Nordsjøolje omsatt for 47,80 dollar, opp 1,2 prosent. ANZ anslår at overskuddet av olje i markedet kan være så høyt som 1,5 til 3 millioner fat per dag i første halvdel av 2021, dersom OPEC ikke utvider kuttene.

En time før børsslutt meldte NTB at det brant i Equinors   anlegg på Tjeldbergodden i Aure kommune. Om lag en halvtime senere kunne politiet fortelle at brannen var slukket. Equinor falt 0,5 prosent til 141,75 kroner.

Everfuel, som har gått som en kule de siste dagene, falt 17,1 prosent til 62 kroner.

Targovax  kom onsdag med en oppdatering på ONCOS-102-studien, som omfatter ondartet føflekkreft som er resistent mot immunterapi. Nye resultater viser en responsrate på 35 prosent i kombinasjon med sjekkpunkthemmeren Keytruda.

– Når vi sammenligner ONCOS-102 med andre medisiner under utprøving i denne pasientgruppen er 35 prosent responsrate og den systemiske effekten helt i toppsjiktet, uttalte adm. direktør Øystein Soug. Aksjen gikk opp 24,2 prosent og sluttet på 8,94 kroner.

Softbank har gjennom et fond forvaltet av SB Management kjøpt fem millioner aksjer i Kahoot  samtidig som konsernsjef Eilert Hanoa har kjøpt ytterligere 2,5 millioner aksjer i selskapet. Det skjedde samtidig som storaksjonær Northzone VII L.P. solgte 24 millioner aksjer i Kahoot, tilsvarende halve sin eksponering, mens Creandum III LP solgte 3,6 millioner aksjer. Aksjen falt 2,3 prosent til 62,50 kroner.

Hexagon   har engasjert Carnegie og Skandinaviska Enskilda Banken for å gjennomføre en rettet emisjon på 750 millioner kroner. Pengene skal brukes til vekstinitiativer og til generelle bedriftsformål. Aksjen falt 6,5 prosent til 56,55 kroner.

Tirsdag ettermiddag presenterte Andfjord Salmon  sine tredjekvartalstall. Selskapet var uten driftsinntekter og fikk et underskudd på 12 millioner. Andfjord Salmon meldte i en børsmelding onsdag at det har gjennomført en rettet emisjon og hentet 88,2 millioner kroner. Pengene skal brukes til en fast-track-utvikling av det landbaserte oppdrettsanlegg på Kvalnes, Andøya. Aksjen falt 9,0 prosent til 42,05 kroner.

Periscopus AS eier 153.000 aksjer i Kahoot. Periscopus AS er kontrollert av ansvarlig redaktør i Finansavisen, Trygve Hegnar.

andfjord salmon
ANDF
hexagon composites
HEX
kahoot
KHOOT
targovax
TRVX
everfuel
EFUEL-ME
equinor
eqnr
olje
breaking
Nyheter
Markedskommentarer
Børs