<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke-rally på rød børs

Aker Solutions belønnes for Equinor-kontrakt, mens Norwegian hopper og spretter videre på høyt volum.

    Publisert 11. des. 2020 kl. 09.02
    Oppdatert 11. des. 2020 klokken 09.52
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 532 ord
    STIGER PÅ BØRSEN: Aker Solutions, ledet av Kjetel Degre (t.h.). Foto: Siv Dolmen

    Pilene peker nokså sidelengs i den tidlige handelen fredag.

    Hovedindeksen på Oslo Børs står etter 41 minutters handel i 935,84 etter en nedgang på 0,7 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.150 millioner kroner.

    Bevegelsene er omtrent de samme på de toneangivende Europa-børsene.

    Oljen stiger

    Oljeprisene stiger fredag morgen, og Brent-oljen holder seg dermed over 50 dollar. Nærmere bestemt står frontkontrakten i 50,40 dollar fatet. Dette tilsvarer en oppgang på 0,3 prosent så langt i dagens handel, men er litt ned fra rundt 50,60 dollar fatet ved stengetid i Oslo i går. 

    WTI-oljen er opp 0,3 prosent til 46,92 dollar fatet.

    – Oljeprisene stiger i påvente av FDAs potensielle godkjennelse av Pfizer-vaksinen, samt at innhenting i asiatisk økonomi gjør at kinesiske og indiske raffinerier kjøper mer olje, sier senioranalytiker Edward Moya i Oanda til Reuters fredag.

    Pfizer/BioNTech-vaksinen er ett skritt nærmere USA-godkjennelse etter at en ekspertgruppe har anbefalt at amerikanske FDA (Food & Drug Administration) innvilger en nødautorisasjon.

    Platts skriver ifølge TDN Direkt fredag at sentimentet er mer risk-on som følge av nyheten, men påpeker samtidig på usikkerheten rundt en ny krisepakke til amerikansk økonomi.

    Aker Solutions-rally

    På Oslo Børs faller Equinor    1,3 prosent til 148 kroner, mens Aker BP    faller 0,7 prosent til 218,40 kroner. DNO   er opp 3,2 prosent til 6,87 kroner.

    Alle er ifølge TDN Direkt fredag gjenstand for oppjusterte kursmål fra Kepler Cheuvreux , og Equinor er i tillegg oppgradert til kjøp. For Aker BP og DNO gjentas henholdsvis en kjøps- og hold-anbefaling.

    Aker Solutions   utmerker seg positivt blant de mest omsatte, og stiger over 6 prosent til 14,97 kroner etter å ha inngått milliardkontrakt med Equinor på Kristin-feltet.

    Borr Drilling   og Seadrill   steg kraftig i USA i går, og legger på seg 10-11 prosent.

    Norwegian hopper og spretter

    Den høye omsetningen fortsetter i Norwegian   , og aksjen hopper og spretter, men er i skrivende stund ned rundt åtte prosent til 85 øre på soleklart høyeste volum.

    REC Silicon   utmerker seg positivt med en oppgang på 6,0 prosent til 12,96 kroner, og det samme gjør Tomra som stiger over 2 prosent til 379,10 kroner.

    Storebrand   faller 1,3 prosent til 62,76 kroner etter at Carnegie har nedgradert aksjen til hold. Meglerhuset mener ifølge TDN Direkt at en utsettelse av tilbakekjøpsprogrammet til 2023 har gjort risk/reward mindre attraktivt.

    ESG-duo i tet

    I toppen av vinnerlisten finner vi Agilyx   , som spretter opp over 20 prosent til 32,10 kroner på ExxonMobil-samarbeid. 

    Spetalen-dominerte Saga Pure   markerer seg også positivt med en oppgang på 13,3 prosent til 1,87 kroner. Selskapet har forpliktet seg til å tegne for 30 millioner i en rettet emisjon med bruttoproveny på 40 millioner kroner i Bergen Carbon Solutions, og får en eierandel på 21,4 prosent.

    Helt på toppen av vinnerlisten finner vi Teco 2030   , som stiger 29,1 prosent til 58,50 kroner.

    Kraft Bank i rødt

    I andre enden er det bare én aksje som faller mer enn Norwegian, det vil si Black Sea Property   på minus 15,4 prosent til 2,20 kroner.

    Cloudberry Clean Energy   faller 6,5 prosent til 10,75 kroner etter at emisjonskursen ventes til 10,50 kroner. 

    Kraft Bank   korrigerer ned over fem prosent etter gårsdagens kraftige oppgang.