Oslo Børs stenger opp - Norcod-rallyet fortsetter

Oslo Børs endte dagen opp 1,1 prosent tirsdag. Torskeoppdretteren Norcod fortsetter rallyet, og stengte opp 21 prosent.

OPPGANG: Torskeoppdrettselskapet Norcod har hatt en kontinuerlig oppgang på Oslo Børs siden 16. desember. Her konsernsjef Hilde R. Storhaug. Foto: Norcod
Markedskommentarer

Hovedindeksen på Oslo Børs stengte opp 1,1 prosent tirsdag ettermiddag til 938,8 poeng etter det som kan oppfattes som en relativt rolig børsdag.

Oppgangen kan blant annet skyldes at det tidligere på dagen kom ekspertuttalelser om at de eksisterende coronavaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna også skal beskytte mot det svært smittsomme mutantviruset.

Børsen åpnet opp omtrent én prosent, og holdt seg oppe frem til stengetid. 

Aksjene som steg mest i løpet av dagen var børsnykommeren Huddlestock Fintech  , som endte dagen med en oppgang på omtrent 38,8 prosent, etterfulgt av Havyard Group  og Scana  , som steg henholdsvis 29,3 og 23,3 prosent i løpet av dagen.

Torskeoppdretteren Norcod  steg på sin side 23,3 prosent, og fortsetter dermed den bratte oppgangen siden 16. desember.

Oljeprisen på et fat nordsjøolje (brent spot) falt omtrent to prosent til 49,6 dollar fatet etter åpningstid på børsen, men har hentet seg inn til 50,3 dollar, en nedgang på 1,1 prosent i løpet av dagen.

I forkant av stengetid meldte Kongsberg-Gruppen  at Kongsberg Defence & Aerospace har inngått en kontrakt med Thales UK for leveranse av Protector RS4 fjernstyrte våpenstasjoner til den britiske hæren. Ifølge en børsmelding fra selskapet har kontrakten en verdi på 1,03 milliarder kroner. Aksjekursen på Kongsberg Gruppen endte opp 1,8 prosent.