Aksjekursen i Norcod har doblet seg på én uke

Aksjonærene i Norcod har fått en kraftig kursoppgang i julegave.

GOD JUL: Tidligere konsernsjef Hilde R. Storhaug i Norcod kan se tilbake på en fin børsuke. Foto: Norcod
Markedskommentarer

Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 946,39 poeng, opp 0,8 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,6 milliarder kroner.

På vinnerlisten finner vi Rec Silicon  og Nel  som stiger henholdsvis 13,7 prosent og 2,8 prosent mens Quantafuel  faller 1,9 prosent.

Et fat Nordsjøolje omsettes for 50,16 dollar, opp 0,7 prosent. Equinor  stiger 0,5 prosent til 141,35 kroner mens Aker BP  klatrer 0,3 prosent til 207,70 kroner.

Da torskeoppdretteren Norcod  gikk på børs i starten av oktober fikk selskapet hjelp fra ABG Sundal Collier til å hente inn 250 millioner kroner til en kurs på 50 kroner. De første handelsdagene i midten av oktober var ingen suksess, og aksjen falt til 46 kroner. I løpet av den siste uken har derimot aksjen doblet seg fra 70 kroner til 140 kroner. Onsdag faller aksjen 1,1 prosent til 137,50 kroner.

Zenith Energy  har mottatt en bekreftelse fra Ministry of Hydrocarbons i Den demokratiske republikken Kongo om at Zenith Energy Congo har blitt tildelt en lisenskontrakt på 25 år for å operere ved oljefeltet «Tilapia II». Selskapet sendte inn tilbudet 20. juli og tildelingen er nå underlagt fullføring av undersøkelser som skal utføres i løpet av januar neste år. Zenith-aksjen stiger 53,9 prosent til 0,09 kroner.

Questerre Energy  har blitt inkludert i et hydrogenprosjekt fra myndighetene i Canada. Aksjen stiger 28,2 prosent til 1,28 kroner. Seismikkselskapet EMGS  klatrer 7,4 prosent til 1,30 kroner etter at selskapet har signert kontrakten om undersøkelse i Mexicogolfen.

I en markedsoppdatering skriver Induct  at selskapet vil ha om lag 15.000 aktive brukere på sin plattform innen utgangen av 2020. I andre halvår 2020 har Induct hatt annonseinntekter fra 27 forskjellige land. «Antallet inviterte brukere til plattformen er stadig voksende», heter det i meldingen. Aksjen stiger 12 prosent til 7,95 kroner.