Oslo Børs skyter opp fra start – Borr stuper etter slakterykter

Oslo Børs skyter opp 0,84 prosent fra start. Borr Drilling stuper etter rykter om slakting. 

ÅPNER: Borr Drilling er i fokus på børs onsdag. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg
Markedskommentarer

Oslo Børs åpner 0,84 prosent til 1006,22 poeng. 

Bevegelser 

Onsdag morgen ble det lekket en nyhet om at DNB skal vurdere å overta Borr Drilling  og slakte selskapet. Største aksjonær Tor Olav Trøim har ikke kommentert saken. Aksjen stuper fra start på Oslo Børs.

Quantafuel    kunngjorde tirsdag at de har inngått en avtale om å kjøpe 40 prosent av Geminor Invest for 168 millioner kroner. Quantafuel sikret seg også en opsjon på å kjøpe de resterende 60 prosentene i selskapet.

Ifølge Sparebank 1 Markets har Quantafuel samarbeidet med Geminor i nesten 2 år. Videre skriver meglerhuset at Quantafuel forventer bedre priser på plastavfall som følge av transaksjonen.

«I sum tror vi at dette kjøpet setter Quantafuel i en bedre konkurranseposisjon og gir en veldig interessant posisjon innen avfallshåndtering etter EUs implementering av plastskatt», konkluderer Sparebank 1 Markets.

Meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling og kursmål 200 kroner aksjen, og avslutter med at «Quantafuel definitivt er en å følge med på i 2021».

Aksjen faller imidlertid fra start tross nyheten.

Cloudberry  fullfører kjøpet av vannkraftverk med årlig produksjon på 20 GWh.

Prosafe  kan onsdag morgen melde om at de nærmer seg seier i Petrobras-anbud i Brasil. Aksjen skyter i været etter nyheten.

Polaris Media  vant i dag frem i retten og får tilkjent 100 millioner kroner i erstatning for tap som følge av feil ved advokatrådgivning.

Nortel  børsmeldte i morges at det inngår samarbeid med Mobit. Aksjen stiger.

Stolt-Nielsen  får kursmålet jekket opp til 144 kroner fra 120 kroner av DNB Markets. Aksjen stiger markant etter analysen.

Axactor  klatrer også etter Nordea Markets gjenopptar dekning i aksjen med kjøp og kursmål 17 kroner.  

Hydrogenaksjene Everfuel  , Saga Pure  fortsetter nedturen fra de siste dagene. 

BerGenBio  klatrer også etter det i morges meldte om lovende resultater fra en fase 2-studie.

Oljeprisen

Oljeprisene stiger onsdag morgen. En rapport viser ytterligere fall i oljelagrene og investorene rister dermed av seg frykten forbundet med økte smittetilfeller.

Brent-oljen handles i skrivende stund 0,5 prosent opp til 56,98 dollar pr. fat. WTI-oljen stiger 0,6 prosent til 53,58 dollar pr. fat. Til sammenligning kostet ett fat nordsjøolje 56,38 dollar da Oslo Børs stengte i går.

Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy (EIA) oppjusterer sitt prisanslag for Brent-spot i første kvartal 2021 til 55,69 dollar fatet, mot det forrige anslaget på 47,00 dollar fatet.

– Amerikanske skifterprodusenters respons til oljerallyet er den største supply-risikoen for oljen nå, sier Stephen Innes, global sjefstrateg i Axi, til CNBC.

Fallende oljelagertall og økende oljepriser kan friste amerikanske oljeborere til å komme seg ut og produsere igjen, spesielt nå som Saudi-Arabia og andre store produsenter har kuttet produksjonen og dermed gitt markedsandeler til USA.

breaking
oslo børs
børskommentar
Nyheter
Markedskommentarer
Børs