Hudpleierally og Norwegian-takeoff på Oslo Børs

Oslo Børs ligger ved lunsjtider torsdag opp 0,2 prosent til 1004,84 poeng. Aqua Bio Tech 

OPP: Norwegian stiger om lag 15 prosent etter at regjeringen meldte at de vil støtte en rekonstruksjon av selskapet. Foto: INTS KALNINS/NTB
Markedskommentarer

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger opp 0,22 prosent ved lunsjtider til 1004,84 poeng etter å ha svekket seg noe etter åpningen på 1007,8 poeng i dag morges. 

Opp

Nel   leder an som dagens mest omsatte aksje med en oppgang på 1,8 prosent, etterfulgt av Norwegian Air Shuttle  som stiger 14,6 prosent.

Nel meldte i forbindelse med kapitalmarkedsdagen at selskapet har et mål om å produsere grønn hydrogen til 1,5 dollar pr kilo innen 2025.

Oppgangen i Norwegian kommer som følge av en melding om at regjeringen åpner for å delta i rekonstruksjonen i selskapet.

Det er imidlertid Aqua Bio Technology  som stiger mest på børsen ved lunsjtider, der selskapet stiger 24,4 prosent.

Siden forrige uke er selskapet opp mer enn 40 prosent på børsen.

Ned

EAM Solar   åpnet ned nesten 50 prosent, men har ved lunsjtider hentet seg noe inn til en nedgang på 20,2 prosent.

Prosafe   faller 16,67 prosent, og snur dermed oppgangen fra dagene før. 

Den volatile kryptovalutaen bitcoin faller om lag åtte prosent i løpet av dagen til 33.000 dollar, og fortsetter dermed nedgangen fra de siste to ukene. 

Bitcoin steg i løpet av høsten fra om lag 10.000 dollar i oktober til mer enn 40.000 dollar i januar 2021. De siste dagene har imidlertid den digitale «mynten» sett en betydelig korreksjon.

Olje

Oljeprisen på et fat nordsjøolje (brent) ligger relativt flatt i løpet av dagen, der et fat ved lunsjtider koster 55,7 dollar.

Råoljelagrene i USA steg med 2,6 millioner fat i forrige uke, ifølge American Petroleum Institute (API). Analytikerne ventet et fall på 1,2 millioner fat.

IEA ser nå også svakere etterspørsel i tiden fremover, hvilket også legger press på oljeprisen. Amerikansk oljeproduksjon har stagnert på 11 millioner fat per dag, ifølge Energy Information Administration (EIA). Det er ikke ventet at produksjonen vil øke nevneverdig.

– USA er en stor aktør nå. De har høy produksjon og har skapt mange arbeidsplasser, sier Suhail al-Mazrouei, energiminister i De forente arabiske emirater.

Han forteller at landet fortsetter å ta ut fat fra oljelagrene og tror markedet blir balansert før OPEC+-kuttene går ut i april 2022.