<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biotek-aksje trosser rød børs

Det er bredt fall på børs mandag. Samtlige aksjer bortsett fra Telenor er i rødt av de 30 mest omsatte. Aqua Bio Technology trosser fallet.

Publisert 25. jan. 2021 kl. 12.28
Oppdatert 25. jan. 2021 klokken 14.47
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 572 ord
KLATRER: Aqua Bio Technology klatrer på rød børs. Foto: Aqua Bio Technology

Oslo Børs startet dagen i grønt, men har snudd ned.

Ved lunsjtider står hovedindeksen i 988,05 poeng, ned 0,62 prosent. Så langt er det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,5 milliarder kroner.

I grønt

Gruveselskapet Nordic Mining   har skutt fart på børs den siste tiden. Siste tre måneder er aksjen opp 53 prosent, og i dag er aksjen i skrivende stund opp ytterligere 20 prosent fra gårsdagens sluttkurs. 

I forrige uke meldte selskapet at en ny rapport viser at kjemikaliebruken kan reduseres med hele 99 prosent, og aksjen skjøt opp 12 prosent på nyheten.

Aqua Bio Technology ABT har også tatt syvmilssteg på børs de siste dagene. Torsdag klatret aksjen hele 50 prosent, fredag 22 prosent og i dag er aksjen videre opp 12,5 prosent. 

18. januar ble det klart at direktør Robert Hofseth kjøpte 25.000 aksjer i eget selskap. Siden den gang har aksjen pekt én vei – opp.

Skiaksjen Skitude løfter seg også utover dagen. Kristian Mørk Spetalen i Arctic Securities rykket nylig ut og spår kursdobling og kraftig vekst for selskapet.

I rødt

Endúr   faller etter selskapet i dag børsmeldte at market making-avtalen med Norne Securites er terminert. 

Interiørkjeden Kid   faller etter at stenger 38 butikker og permitterer 300 ansatte som følge av nedstegningen i Oslo-regionen.

Pilen peker nedover for konkursrammede Axxis Geo Solutions AXXIS . Fredag steg aksjen 37,71 prosent etter at det ble kjent at flere kjente investorer, med Arne Fredly i spissen, går inn i selskapet og blir med på redningsaksjonen i selskapet.

Sportskjeden XXL   stengte lørdag deres seks butikker i Oslo-området på grunn av tiltakene i regionen. Aksjen synker på nyheten. Også Europris EPR er rammet av nedstegningen og har besluttet å stenge 25 butikker, som sender aksjen ned.

I tillegg har Elektroimportøren besluttet å stenge butikker i Oslo-regionen, som sender aksjen nedover.

Odfjell Drilling    har sikret nytt arbeid for «Deepsea Stavanger» med Lundin Energy for 100 millioner kroner. Aksjen synker fra start.

Agilyx   startet mandagen opp, men har snudd ned. Selskapet sendte mandag morgen ut en børsmelding om at det er godt i rute med anlegget i Japan.

Pilen peker også nedover for flyselskapet Norwegian   og av de 10 mest omsatte aksjene er det kun Hydro   som er i grønt.

Spetalen-kontrollerte Saga Pure   stiger etter at selskapet melder om at det har investert 30 millioner kroner i det kjemiske resirkuleringsselskapet Pryme.

Gjensidige Forsikring   stiger etter at det imponerte markedet med kvartalstall fredag. Nå foretar fem meglerhus endringer i estimatene

Olje

Brent mars-kontrakten handles mandag til 55,90 dollar fatet. Til sammenligning ble kontrakten handlet til 55,66 dollar ved Oslo Børs stengetid fredag. WTI-oljen omsettes til 52,76 dollar. Da børsen stengte fredag sto prisen i 52,71 dollar.

Oljemarkedssjef Bjørnar Tonhaugen i Rystad Energy skriver ifølge TDN Direkt i en oppdatering mandag at selv om pandemien ikke ser ut til å bremse opp, har oljeprisene flere grunner til å starte uken med oppgang ettersom tradere kapitaliserer på det han omtaler som en cocktail av bullish nyheter.

«I USA presser nylig innsatte president Joe Biden for en rask godkjennelse av hans foreslåtte støttepakke, en utvikling som markedet tolker som en klar indikator på at administrasjonen sikter på å sparke i gang innhentingen av økonomien, som vil bedre drivstoff-konsumet», skriver Tonhaugen.

Han legger til at gode nyheter også kommer fra OPEC hvor Irak har besluttet å kutte i produksjonen for å gjøre opp for tidligere overproduksjon.

«Dette betyr i praksis at Irak vil kutte rundt 250.000 fat pr dag fra produksjonsnivået i desember, som senker den totale produksjonen til 3,6 millioner fat pr dag, laveste på flere år», skriver han.