Meglerhus løfter flere aksjer

Positive analyser fra Fearnley Securities og SpareBank 1 Markets bidrar til å sende HydrogenPro og Xplora Technologies til værs på Oslo Børs.

BØRSVINNERE: HydrogenPro og Xplora Technologies inntar vinnerlisten på Oslo Børs. Foto: NTB
Markedskommentarer

Onsdag peker pilen marginalt ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 975,42 poeng, ned 0,2 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 2,35 milliarder kroner.

Et fat Nordsjøolje omsettes for 56,24 dollar, opp 0,3 prosent. Equinor  faller 1,7 prosent til 156,55 kroner mens Aker BP  faller 1,9 prosent til 217,70 kroner.

Øystein Stray Spetalens nyeste grønne satsing, Horisont Energi, har hatt en strålende børsdebut. Aksjen omsettes nå for 83,89 kroner, opp 341,5 prosent.

– Vi mener Euronext Growth Oslo i dag er den beste markedsplassen for grønne selskaper, sier adm. direktør Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen, hvilket har vist seg å stemme.

Fearnley Securities tar opp dekning av HydrogenPro  , noe som har resultert i en kjøpsanbefaling og et kursmål på 105 kroner.

«Selskapet ser ut til å dra fordel av megatrenden innen hydrogen, og mange nye prosjektannonseringer kan trigge aksjereaksjoner på kort sikt», skriver Fearnley Securities, ifølge TDN Direkt. Aksjen stiger 7,6 prosent til 77,50 kroner.

SpareBank 1 gjorde emisjon i Xplora Technologies  på 15 kroner i november. Etter en rakettoppgang spår analytiker Petter Kongslie aksjen i 60 kroner, men får ledelsen rett er verdien over 100, mener han. Onsdag omsettes aksjen for 43 kroner, opp 8,0 prosent.

Aker Horizons, et heleid datterselskap av Aker  , har sikret seg 100 prosent av aksjene i selskapet Rainpower Holding. Aker-datteren skal benytte Rainpower som en plattform for å utvikle ny teknologi for å optimalisere prosessene rundt vannkraftproduksjon. Aker Horizons skal bidra med 100 millioner kroner i frisk kapital for å utvikle Rainpower Holdings.

I en annen børsmelding onsdag morgen fremgår det også at et av Akers andre datterselskaper, Aker Offshore Wind   , har signert en samarbeidsavtale med Statkraft sammen med Aker Horizons. Avtalen innebærer å utforske prosjektmuligheter for havvind i Norge. Aker stiger 1,0 prosent til 681 kroner mens Aker Offshore Wind klatrer 6,9 prosent til 9,57 kroner.