<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsen henter inn tapene – aksje skyter fart etter euforisk analyse

Oslo Børs har hentet inn store deler av tapet fra morgentimene og snur i grønt. Otello-aksjen stiger etter euforisk analyse.

    Publisert 29. jan. 2021 kl. 12.35
    Oppdatert 29. jan. 2021 klokken 13.30
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 452 ord
    STIGER: Lars Boilesen, konsernsjef i Otello, kan smile etter fredagens DNB-analyse. Foto: Andreas Klemsdal

                KALQFUEL PMG   

    Oslo Børs åpnet nok en gang ned, men har hentet inn store deler av tapene fra sjøslaget fredag morgen.

    Ved lunsjtider står hovedindeksen i 967,70 poeng, opp 0,20 prosent.

    I grønt

    Otello-aksjen har fått stående ovasjoner fra DNB Markets.

    – Dette er en av de beste investeringene på Oslo Børs, sier Christoffer Wang Bjørnsen, analytiker i DNB Markets.

    Aksjen stiger etter analysen.

    Norwegian skyter fart etter regjeringen bekreftet at den vil gi 1,5 milliarder kroner i hybridlån til flyselskapet. Før bekreftelsen var aksjen opp rundt 3-4 prosent, men etter nyheten skjøt den opp 19 prosent.

    Observe Medical har fått kontrakt med svensk selskap på levering av sikkerhetssprøyter til en verdi av 6 millioner kroner.

    Endúr skriver i en børsmelding at det er i sluttfasen av et potensielt oppkjøp. Selskapet melder også i en separat børsmelding om ytterligere fire kontrakter:

    «Avtalene har samlet et volum på i underkant av 50 millioner kroner og det aller meste skal gjennomføres i inneværende år», heter det i børsmeldingen.

    Aksjen stiger 15 prosent etter nyhetene.

    Play Magnus høster kjøpsanbefaling av ABG. Aksjen stiger etter analysen. 

    Samme meglerhus ser også oppside i IT-selskapet Atea . Selskapet meldte tidligere i dag om avtale til 600 millioner. Aksjen stiger smått på børs. 

    Pareto Bank får også kjøpsanbefaling av DNB Markets etter det la frem kvartalstall torsdag. Aksjen stiger 3 prosent.  

    Magnora stiger markant etter nyhet om ny havvindsatsing.

    «Samarbeidet vil gjøre det mulig for Magnora å bli en ledende spiller på det flytende havvindmarkedet. Vi tror også at samarbeidet vil få ned kostnaden og øke inntektspotensialet», sier Torstein Sanness, styreleder i Magnora.

    Kalera stiger markant etter anbefaling fra en tysk investor som har inntatt Oslo Børs den siste tiden. Det samme gjør Qantafuel.

    Atlantic Sapphire er også en av de tre aksjene tyskeren anbefaler . I går oppdaterte selskapet aksjonærene om oppskalering i Miami. Det landbaserte oppdrettsselskapet mer enn dobler slaktekapasiteten. Aksjen stiger etter nyheten.

    Siem Offshore melder om ny fast kontrakt med en varighet på 6 måneder med ytterligere opsjoner. Fartøyet vil tiltre kontrakten i april 2021 og aksjen skyter fart etter nyheten.

    I rødt

    Oljeprisen

    Brent-oljen faller 0,1 prosent til 55,36 dollar pr. fat, mens WTI-oljen stiger 0,6 prosent til 52,40 dollar pr. fat. Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 56,11 dollar da børsen stengte torsdag.

    Saudi-Arabia skal kutte produksjonen med 1 million fat pr. dag i februar og mars, og samarbeidet med OPEC+ skal ha bedret seg i januar.

    Commonwealth Bank-analytiker Vivek Dhar forteller at Saudi-kuttene betyr at OPEC+-kuttene vil stige fra 7,2 millioner fat pr. dag i januar til 8,2 millioner fat pr. dag i februar.

    Økningen i oljeprisene blir imidlertid utfordret av forsinkelser i utrullingen av coronavaksine i tillegg til nye varianter av viruset.

    – Oljeinvestorenes frykt handler om vaksinenes ytelse og utrullingen av dem. Det er de to synderne som kan forårsake mest skade, sier Stephen Innes i Axi til CNBC.