Dollaren nær sterkeste på to måneder

STERK MOT EURO: Mot kronen er dollaren mer på det jevne. Foto: NTB
Markedskommentarer

Euroen har de seneste par ukene ligget innenfor et ganske smalt bånd på 1,2060–1,2180 dollar. Mandag ettermiddag var kursen 1,2090, og den amerikanske valutaen var dermed nær den sterke enden av intervallet. Og gjennom desember og januar var euroen i førersetet, så dollaren er dermed nær det sterkeste mot euro siden månedsskiftet november–desember. Kanskje har Reddit-miljøet fått ferten i at mange hedgefond er så slemme at de har shortet dollar?

Dollaren har de siste par ukene sving mellom 8,40 og 8,70 kroner, og med kursen mandag ettermiddag på 8,59 kroner lå den nær midten av det intervallet.

Den amerikanske stimuleringspakken på 1.900 milliarder dollar er ikke helt i boks. En gruppe republikanske senatorer foreslår i stedet en pakke på bare 600 millioner dollar. Demokratene har flertall i Senatet hvis de står samlet, men må være det hvis republikanerne står samlet.

– Vi må se hvor aksjemarkedet stabiliserer seg, om dette er et kortsiktig børsfall eller om det har større nedside, sier Shinichiro Kadota, senior valutastrateg ved Barclays Capital i Tokyo, til Reuters.

– Risikosentimentet driver dollaren nå.

Relasjonen mellom risikosentimentet og den amerikanske dollaren er imidlertid ikke helt stabil.