<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig byks i oljeprisen

Oljeprisen gir gass og stiger mer enn 2 prosent tirsdag.

Publisert 2. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
OPEC-PRODUKSJON: OPEC produserte mindre enn ventet, men øker fortsatt produksjonen for syvende måned på rad. Foto: REUTERS/Nick Oxford/File Photo

Oljeprisen steg mer enn to prosent på tirsdag, og nådde det høyeste nivået på 12 måneder etter at betydelige produsenter kunngjorde at de har redusert produksjonen omtrent i henhold til sine forpliktelser.

Både amerikanske og andre børser i verden steg i dag etter økt optimisme rundt mer amerikansk økonomisk stimulans.

Brent-oljen stiger 2,39 prosent til 57,52 dollar fatet, noe som er tredje dag på rad med oppgang. WTI er opp 2,71 prosent til 55 dollar pr. fat.'

OPEC økte mindre enn forventet

Oppgangen kom i stor grad som følge av at produksjonsøkningen for OPEC var mindre enn forventet. Dette er syvende måned på rad at OPEC-produksjonen øker, men dog mindre enn ventet, skriver Reuters.

Saudi Arabia vil redusere produksjonen med 1 millioner fat pr. dag fra februar til mars.

Kald start på året

Som resultat av en kald vinter, har etterspørselen etter fyringsolje økt. Dette har gitt ytterligere støtte etter etterspørselen etter råolje. 

Kaldt vær og tung snø i Nordøst-USA dro prisen på fyringsolje til det høyeste nivået på åtte måneder, nemlig til 15,88 dollar.

Energigiganten BP sa at de har hatt en vanskelig start på 2021 som følge av fallende etterspørsel og en nedgang i detaljhandel på 20 prosent i januar i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Likevel forventer energigiganten at oljeetterspørselen vil øke i løpet av 2021.