Rally på Wall Street etter knalltall

Alphabet stiger markant på New York-børsen etter å ha lagt frem kvartalstall som var bedre enn ventet.

ONSDAG: Alphabet-sjef Sundar Pichai kan glede seg over en solid oppgang i aksjekursen. Foto: Bloomberg Mercury
Markedskommentarer

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,4 prosent og står i 13.669,76 poeng mens Dow Jones står i 30.626,554 poeng etter en nedgang på 0,2 prosent. S&P 500 stiger 0,1 prosent til 3.831,50 poeng.

Alphabet, som er Googles morselskap, presenterte sine fjerdekvartalstall tirsdag kveld. Resultat pr. aksje endte i perioden på 22,30 dollar, mot estimert 15,90 dollar pr. aksje. Onsdag stiger aksjen hele 7,5 prosent.

Etter tirsdagens kursfall på 60 prosent i GameStop stiger aksjen 11,1 prosent i åpningsminuttene onsdag.

Nærmere halvparten av selskapene i S&P 500-indeksen har nå levert resultater for fjerde kvartal 2020. Ifølge sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank ligger det samlet sett an til en inntjeningsvekst på 1,5 prosent sammenlignet med fjerde kvartal 2019. Uten den svake energisektoren ville veksten vært hele fem prosent år over år.

– Ser vi dette opp mot forventningene ved inngangen til rapporteringssesongen, på minus ni prosent, er det liten tvil om at selskapene ser ut til å levere nok en gang, sier Lie til Finansavisen.

Antall sysselsatte i den private sektoren i USA økte med 174.000 personer i januar. Det fremgår av en undersøkelse foretatt av ADP Employer Services. Ifølge TDN Direkt var det ventet en vekst i sysselsettingen på 49.000 personer.