Euro over 1,20 dollar igjen

STERK I DET SISTE: Men se opp for en flom av dollarlikviditet. Foto: NTB
Markedskommentarer

Nedturen i økonomien i 2020 var ikke så kraftig som tidligere ventet, fastslår den australske sentralbanken i sin pengepolitiske uttalelse fredag, og nå tyder vaksiner på at veksten vil løfte seg. 

Tonen var ganske optimistisk, men likevel styrket ikke australske dollar seg noe særlig. Hvorfor ikke? Fordi Reserve Bank of Australia kommer til å føre en ekspansiv politikk i lang tid, fastslår valutastrateg Kit Juckes i Société Générale. Det er rett og slett den samme historien som med dollaren og Federal Reserve. Forskjellen er hvor den australske og den amerikanske dollaren kommer fra.

Oppgangen i australske dollar nylig var kraftig nok til å rettferdiggjøre en korreksjon, mener Juckes, mens fallet i USD var kraftig nok og posisjonene ekstreme nok til å rettferdiggjøre at den spratt opp igjen.

«Men det endrer ikke den underliggende realiteten – en flom av dollarlikviditet hjelper verdensøkonomien til å komme seg og dollaren kommer i prosessen til å falle mer,» skriver Juckes (den amerikanske dollaren, altså).

Euroen var torsdag og fredag under 1,20 dollar for første gang siden 1. desember, men etter jobbtallene fredag ettermiddag var kursen over 1,20 igjen. Dollaren kostet også 8,57 kroner.