Spillselskap ble dagens vinner – to lakseaksjer steg kraftig på Oslo Børs

Lerøy Seafood og Austevoll Seafood var blant vinnerne på Oslo Børs fredag. Spillselskapet Gaming Innovation steg 18,5 prosent og ble dagens vinner.

HELT RÅTT: Lerøy Seafood ble en av vinnerne på Oslo Børs fredag. Foto: Jørgen Hyvang
Markedskommentarer

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,3 prosent til 993,62 fredag. Det ble omsatt aksjer for 7,2 milliarder kroner.

Lerøy Seafood ble dagens vinner blant de mest omsatte. Selskapet presenterte bedre kvartalstall enn flere ventet, men meldte om et operasjonelt driftsresultatet som falt fra 769 til 441 millioner kroner. Nå vurderer selskapet å satse på landbasert produksjon i Norge.

Analytiker Alexander Aukner i DNB Markets mener det var en sterk rapport.

– Det var en sterk rapport med klar bedring i Sjøtroll som har vært et problemområde for dem de siste årene. Videre forbedringer er forventet og det virker som vi kan bekrefte at den operasjonelle forbedringen er varig, sa han til TDN Direkt.   

Austevoll Seafood la også frem kvartalstall fredag, og de var ikke mye å skryte av. Resultat før skatt endte på minus 160 millioner kroner, ned fra et plussresultat på 1,0 milliard kroner i samme kvartal året før. 

Aksjen spratt likevel opp, trolig som en følge av at EBITDA før biomassejusteringer bare var ned knappe 14 prosent til 858,7 millioner kroner, høyere laksepriser fredag og at styret foreslo å heve utbytte til 3,50 kroner pr. aksje, fra 2,50 kroner i samme kvartal i fjor.   

Tapere og vinnere

Dagens vinner ble Gaming Innovation, etter at selskapet torsdag kveld meldte om en ny kontrakt med et tysk spillselskap.  

Dagens taper ble nykommer på Euronext Growt, solcelleselskapet Otovo, som falt som en stein første børsdag.  

Fjordkraft fikk også juling, etter å ha lagt frem mye svakere kvartalstall enn året før. Selskapet forklarte det med at en varm november og desember svekket inntjeningen.   

Torsdag meldte Nordic Nanovector om en betydelig forbedring i innrulleringen til sin pågående fase 2b-studie av Betalutin. Det bidro til å sende aksjen videre opp på Oslo Børs fredag. NANO

Aker Horizons meddelte fredag at det ønsker å børsnotere hydrogenselskapet Aker Clean Hydrogen.  

Bonheur la frem kvartalstall og meldet om tap på 1,2 milliarder i 2020.  

Frontline leverte som ventet et svakt resultat for 4. kvartal. Driftsresultat endte på 3 millioner dollar, mot et driftsresultat på 132 millioner dollar i samme kvartal året før.

Ifølge TDN Direkte mente Pareto Securities at peker mot lavere tap ved bunnen av syklusen enn de tidligere hadde fryktet, ettersom Frontline klarer å sikre seg rater høyere enn spot, og nesten på linje med cash-breakeven.

Ifølge Arctic Securities kom 4. kvartalstallene inn lavere enn de hadde ventet, og peker på lavere topplinje, høyere operasjonelle kostnader samt litt høyere nedskrivninger.     

Strateg Paul Harper i DNB Markets sier til TDN Direkt at 4. kvartalsrapporteringen på Oslo Børs så langt har vært litt bedre enn ventet.

Alle fredagens kvartalsrapporter

Oljeprisen ned i USA

Brent-oljen var opp 0,3 prosent til 63,62 dollar da Oslo Børs stengte fredag. Den amerikanske lettoljen var ned 0,6 prosent til 59,93 dollar.

– Markedet var klar for en korreksjon, og tegn til at kraft- og hele energisituasjonen begynner å normalisere seg igjen i Texas ga den nødvendige triggeren, uttalte energianalytiker Vanda Hari i Vanda Insights til Reuters fredag morgen.

Alle fredagens kvartalsrapporter

Alle dagens innsidekjøp på Oslo Børs

En rekke innsidere kjøpte aksjer i egne selskaper fredag.