Kjendistung bitcoin-aksje toppet taperlisten

Kjendistung bitcoin-aksje toppet taperlisten, mens biotekselskap klatret over 33 prosent etter nyhet.

OPP: Oslo Børs startet uken med oppgang. Foto: Magnus Skjølberg
Markedskommentarer

Oslo Børs startet mandagen i rødt, men kjempet seg opp i grønt lende utover dagen.

Hovedindeksen endte i 1003,30 poeng, opp 0,97 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 6,2 milliarder kroner.

I rødt

Element var torsdagens desiderte vinner med et hopp på 65 prosent etter det ble klart at selskapet har kjøpt opp et blockchain-selskap og har fått med seg blant andre Øystein Stray Spetalen, Ketil Skorstad og Arne Blystad som hjørnestensinvestorer. Fredag endte derimot med nedtur, og aksjen falt ytterligere 9,8 prosent mandag.  

TECO 2030 meldte om ny millionordre, men aksjen falt 8,1 prosent mandag. Siste tre måneder er aksjen opp 374 prosent.  

Arctic Securities anbefaler kjøp av Nel-aksjen etter fjerde kvartals omsetning imponerte. Aksjen endte likevel ned 4 prosent.  

Det relativt nynoterte kloakkslamselskapet Cambi falt 7,9 prosent. Flere bjellesauer gikk inn i aksjen tidlig og bidro til å kjøre kursen markant opp. Siden noteringen tidlig i februar klatret aksjen hele 70 prosent til 29 kroner på toppen 15. februar. Mandag endte aksjen i 21,65 kroner.  

Huddly inngikk partnerskap med danske Bang & Olufsen, men aksjen sto på stedet hvil tross nyheten.  

Røkke-dominerte REC Silicon er i pengekrangel med sin kinesiske partner og i fjerde kvartal ble den felleseide fabrikken i Kina skrevet ned til null. Aksjen falt 9,2 prosent mandag.  

Hydrogenselskapet Hexagon Purus har inngått et potensielt banebrytende hydrogenprosjekt. Aksjen endte likevel ned 4,7 prosent mandag.  

I grønt

Nordic Nanovector  klatret 33 prosent etter at DNB Markets rykket ut med positiv analyse fredag og ser oppside på 80 prosent. Selskapet la frem tall for fjerde kvartal i forrige uke, men meglerhuset omtalte hendelsen som et «non-event».  

Fire av fire analytikere har kjøpsanbefalingOdfjell Drilling i forkant av selskapets kvartalspresentasjon. Aksjen endte opp.   

Meglerhuset Berenberg oppjusterer sjømatgigant Mowi etter potensiale for at restauranter åpner og lakseprisen følgelig vil øke. Meglerhuset har fremdeles en holdanbefaling på aksjen med kursmål 200 kroner, hvilket tilsier en marginal nedside. Aksjen endte opp 4,9 prosent mandag.   

ADS-aksjen noteres ex-utbytte i dag på 18,48 kroner og avsluttet på 19,75 kroner ved børsslutt fredag. Justert for utbytte endte aksjen opp 41,3 prosent.  

Magnora har inngått avtaler om å kjøpe 100 prosent av aksjene i et sørafrikansk selskap. Aksjen klatret 0,8 prosent på nyheten.  

Observe Medical -aksjen steg 12,9 prosent etter at Nya Karolinska Sjukhuset i Stockholm vil gjenoppta implementeringen av Sippi i klinisk bruk. Selskapet legger frem tall for fjerde kvartal tirsdag.  

HydrogenPro  la frem tallene for fjerde kvartal tidlig mandag morgen og satt igjen med inntekter på 15,6 millioner kroner. Aksjen klatret 3 prosent.   

Olje

Oljeprisen stiger mandag og et fat brent-olje koster 64,68 dollar. WTI-oljen er opp 3,9 prosent til 61,20 dollar. Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 63,84 dollar ved stengetid på Oslo Børs fredag.

Det unormalt kalde været i Texas og i andre omkringliggende stater har tvunget frem nedstegning av opptil fire millioner fat råvareproduksjon av olje pr. dag, i tillegg til 21 milliarder kubikkfot naturgassproduksjon, estimerer flere analytikere.